Laske todellinen työaikasi

Oletko tullut ajatelleeksi, että kahdeksantuntinen työpäivä työmatkoineen ja valmistautumisineen vie noin 63 prosenttia arjen hereilläoloajasta? (Jos työ plus työmatkat ja -valmistelut vievät noin 10h ja unelle on aikaa 8h.)

Mutta entäpä, kun työaika venyy tunnilla? – Olet työhön liittyvissä toimissa melkein 70 prosenttia hereilläoloajasta. Kymmentuntinen työpäivä taas haukkaa 75 prosenttia ajastasi.

Näin saat laskettua todellisen työaikasi ja vapaa-aikasi suhteen:

1. Vähennä vuorokauden tunneista (24h) nukkumisaikasi (joka toivottavasti vastaa aikaa, jonka avulla jaksat päivän ilman väsymystä). Saat selville hereilläoloaikasi tunnit. Esim. 24-8=16

2. Laske aika, jonka käytät työmatkoihin ja töihin valmistautumiseen (vaatteiden valitseminen ja siistiminen, meikkaaminen, hiustenlaitto, laukun pakkaaminen, työpuhelut, sähköpostien lukeminen kotona, työasioiden ajattelu jne.) Ja lisää valmisteleviin toimiin työaikasi. Summa on todellinen työaikasi.

3. Jaa todellinen työaikasi hereilläoloajallasi; esim. 10/16=0,625, eli työ vie ajastasi 62,5 %. Näin ollen vapaa-ajan osuus on 37,5 %.

Jos todellisen työaikasi laskeminen havahdutti sinut huomaamaan, että teet liikaa töitä eikä aikaa jää tarpeeksi palautumiselle ja omille asioille, lue tästä, miten voit lyhentää työaikaasi.

VINKKI! Voit laskea myös todellisen tuntipalkkasi. Laskuohjeet löytyvät Ritva Rajander-Juustin kirjasta Kohtuus kaikessa – Enemmän elämää vähemmällä sivulta 107.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image