Laske todellinen työaikasi

Oletko tullut ajatelleeksi, että kahdeksantuntinen työpäivä työmatkoineen ja valmistautumisineen vie noin 63 prosenttia arjen hereilläoloajasta? (Jos työ plus työmatkat ja -valmistelut vievät noin 10h ja unelle on aikaa 8h.)

Mutta entäpä, kun työaika venyy tunnilla? – Olet työhön liittyvissä toimissa melkein 70 prosenttia hereilläoloajasta. Kymmentuntinen työpäivä taas haukkaa 75 prosenttia ajastasi.

Näin saat laskettua todellisen työaikasi ja vapaa-aikasi suhteen:

1. Vähennä vuorokauden tunneista (24h) nukkumisaikasi (joka toivottavasti vastaa aikaa, jonka avulla jaksat päivän ilman väsymystä). Saat selville hereilläoloaikasi tunnit. Esim. 24-8=16

2. Laske aika, jonka käytät työmatkoihin ja töihin valmistautumiseen (vaatteiden valitseminen ja siistiminen, meikkaaminen, hiustenlaitto, laukun pakkaaminen, työpuhelut, sähköpostien lukeminen kotona, työasioiden ajattelu jne.) Ja lisää valmisteleviin toimiin työaikasi. Summa on todellinen työaikasi.

3. Jaa todellinen työaikasi hereilläoloajallasi; esim. 10/16=0,625, eli työ vie ajastasi 62,5 %. Näin ollen vapaa-ajan osuus on 37,5 %.

Jos todellisen työaikasi laskeminen havahdutti sinut huomaamaan, että teet liikaa töitä eikä aikaa jää tarpeeksi palautumiselle ja omille asioille, lue tästä, miten voit lyhentää työaikaasi.

VINKKI! Voit laskea myös todellisen tuntipalkkasi. Laskuohjeet löytyvät Ritva Rajander-Juustin kirjasta Kohtuus kaikessa – Enemmän elämää vähemmällä sivulta 107.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image