Näin lyhennät työaikaa samalla palkalla

Jos työ meinaa syödä mojovan osan arjen hereilläoloajasta ja tuntuu, ettei ehdi mitään muuta, kannattaa koittaa soveltaa näitä vinkkejä omaan työhön.

Monet kohdat vaativat yhteistä suunnittelua työnantajan kanssa, mutta sitä ei kannata pelätä: ensisijalla jokaisen työmyyrän elämässä on oma jaksaminen ja oman elämän mielekkyys. Kun työ vie yleensä jokatapauksessa suurimman osan arjen hereilläoloajasta, työajan pitäminen aisoissa on perusteltua.

Vinkkejä työajan lyhentämiseen:

1. Lähde töistä, kun työaika loppuu.

Sovi esimerkiksi ystävän tapaaminen tai harrastusmeno, jota et voi perua ja josta et voi myöhästyä.

2. Kieltäydy ylitöistä.

Perustele itsellesi ja työnantajallesi, että normaali työaikakin vie yli puolet hereilläoloajastasi. Omasta vapaa-ajasta ei siis voi tinkiä, koska muuten ei jaksa. Hyvällä suunnittelulla työnantajalla on kyllä muitakin keinoja työmäärästä selvitymiseen, joten sinun ylityöpanoksesi ei ole ratkaiseva.

3. Pidä etäpäiviä.

Mikäli voit tehdä työtäsi etänä, sovi työnantajasi kanssa säännöllisestä etätyöstä. Näin säästät töihin valmistautuisen ja työmatkojen verran aikaa. Mitä pidempi työmatka on, sitä enemmän on syitä olla etänä (paitsi säästät ruuhkissa istumisen mutta myös luontoa!). Etäpäivinä sinulla on myös rauha keskittyä ja rytmittää päiväsi omien energiasyklien mukaan, joten tekeminen on tehokkaampaa.

4. Sovella työmatkat työajaksi.

Jos kuljet julkisilla kulkuneuvoilla töihin, voit työsi luonteesta riippuen yrittää sopia työnantajasi kanssa, että teet työmatkalla töitä, jolloin työmatkat voidaan laskea työajaksi. Työmatkalla tehtäviä asioita voivat olla esimerkiksi: sähköpostien läpikäyminen, kirjallisten tuotosten tekeminen tai suunnittelutyö. Jos taas kuljet omalla autolla ja pystyt hoitaa asioita puhelimitse, voit edistää asioita nappi korvassa.

5. Ota lomarahat vapaina.

Jos työmääräsi sallii, voit koittaa sopia työnantajasi kanssa järjestelystä, että otat lomarahat vapaina: Lyhennä työaikaasi tunteja sieltä täältä tekemällä välillä puolikkaita päiviä tai vaikka pidennä viikonloppuasi perjantaivapailla.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image