Tiedäthän, joskus sitä vaan tekee mieli pientä makeaa jo heti aamulla. No, minuun iski omenapiirakkahimo keskellä ihan tavallista arkiaamua. Niinpä valmistin tämän herkullisen piirakan aamupalan jälkkäriksi. Ja täytyy sanoa, että toimi.
Ajattelen, että joka päivä voi olla herkkupäivä, kunhan tekee sen viisaasti. Ja viisaudella tarkoitan tässä kohtaa ruokavalintojen tekoa keholle ystävällisesti.
Tämä piirakka maistui sekä aikuisille, että ihan perheen pienimmillekin. Haluan opettaa lapsilleni, että ruokailuhetket ovat nautintoja ja jälkiruokaa voi syödä joka päivä, kunhan herkut ovat oikein valittu. Arkea ei siis tarvitse sokeri kuorruttaa, vaikka herkutteleekin.
Ohje on sokeriton, gluteeniton, munaton ja maidoton ja silti niin hyvää!
Omenapiirakka ohje
POHJA:
3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl mantelijauhoja
0,5 tl jauhettua vaniljaa/ tai loraus vaniljauutetta
1 dl vettä
5 rkl hunajaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
TÄYTE:
3 dl makeuttamatonta omenasosetta
5 rkl / tai maun mukaan hunajaa
3 tl kanelia
ripaus kardemummaa
PIIRAKAN PÄÄLLE:
noin 1-2 omenaa viipaloituna
4 rkl kookossokeria (tai maun mukaan)
Kanelia
VAIHE 1) Voitele piirakkavuoka ja kuumenna uuni 180 asteeseen.
VAIHE 2) Yhdistä kaikki pohjan aineet. Sekoita hyvin ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
VAIHE 3) Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja tarkista maku. Lisäile makeutta halutessasi.
VAIHE 4) Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja lisää viipaloidut omenat täytteen päälle. Ripauttele omenoiden pintaan kookossokeria ja kanelia ja paista 180 asteessa, noin 35 minuuttia.