Etäinen parisuhde
Ensinnäkin olisi helpottavaa ajatella, että parisuhde itsessään ei ole etäinen, vaan
- koet(te) etäisyyttä tällä hetkellä
- jotkut asiat eivät mene yksiin
- aikataulut menevät ristiin tai ovat kiireisiä tai
- koet(te) ujouden tunteita tulla/päästää lähelle.
Itse parisuhde ei välttämättä ole mitään vikaa, vaan olosuhteissa korjattavaa. Mieli tulkitsee helposti asiat vaikeamman kautta. Saatat kokea koko suhteen olevan vaakalaudalla, vaikka itse asiassa aikatauluissanne on korjattavaa. Tämän vuoksi onkin hyvä pohtia järki edellä, mikä oikeastaan tekee sinulle etäisen olon parisuhteessasi?
1 KESKUSTELKAA
Miten kumpikin teistä kokee tämänhetkisen tilanteen? Onko kummallakin kokemus etäisyydestä? Mitä läheinen parisuhde tarkoittaa kummallekin teistä? Koettakaa pitää keskustelu mahdollisimman ystävällisenä ja neutraalina. Jos se ei onnistu, koettakaa ilmaista aitoja tunteita. Ärsytys on usein pintatunne, jonka alla voi asua vaikkapa surua tai hylkäämisen pelkoa.
Kun puhutte aidoista tarpeistanne ja tunteistanne, pääsette heti toisianne lähemmäs. Syyttelyn kierre lakkaa, ja ymmärrys lisääntyy.
2 KOSKETTAKAA
Keho kaipaa usein lähelle, vaikka mieli skannailisikin esteitä tai kiertelisi muissa asioissa. Kosketusta ei tietenkään kannata tehdä tai ottaa vastaan väkisin, koskaan. Etäisyyden keskellä voit silti haastaa itseäsi hieman: haluatko oikeasti pysyä etäällä, vai onko sinulla halu koskettaa ja tulla kosketetuksi? Jos on, miten haluaisit, että se tapahtuu? Mikä tuntuisi mukavalta, paineettomalta ja rennolta.
Kerro kumppanillesi, että kaipaat häntä, ja kerro (tai näytä) minkälainen kosketus tuntuisi sinusta mukavalta, turvalliselta ja kiinnostavalta.
3 TEHKÄÄ HARJOITUS
Pysähtykää tekemään harjoituksia, jotka vahvistavat läheisyyttä ja luottamusta suhteessa. Löydät paljon harjoituksia esimerkiksi parisuhdekirjoista Meidän vuosi ja Sydämen seksi. Harjoitukset ovat helpottavan lempeä tapa avata keskustelua teemoista, joista on muuten vaikeaa jutella.
Läheinen parisuhde
Etäinen parisuhde voi muuttua läheiseksi parisuhteeksi, jos muutama peruspalikka on kohdallaan, kuten esimerkiksi turva, luottamus, halu onnistua ja arvostus. Turvaa voi lisätä, luottamusta vahvistaa, arvostusta kasvattaa esimerkiksi kiitollisuuden avulla.
Halu onnistuakin voi vaihdella. Joskus saattaa tuntua, että antaa mennä, en jaksa yrittääkään enää. Toisinaan taas tuntuu, että suhteessa on niin paljon hyvää. On hyvä tiedostaa, miten kokemus suhteen läheisyydestä ja halu onnistua siinä vaihtelee – riippuuko se elämän stressitasoista, eroottisen läheisyyden laadusta tai määrästä, onnistuneista keskusteluista, yhteisten unelmien eteen työskentelystä vai arjen jaetuista hyvistä hetkistä.
P.S. Tämä on SADAS blogitekstini Hidasta elämää -sivustolle! Kiitos kaikille lukijoilleni upeasta palautteesta ja lämpimästä kannustuksesta – se tekee työstäni merkityksellistä! ✨🌺💖🙏✨
Löydät Mitran suositut kirjat Meidän vuosi – Lempeä matka parille ja Sydämen seksi – Laajenna nautintoasi TÄSTÄ LINKISTÄ!