Tuntuuko sinusta usein, että muut väheksyvät tunteitasi?

Olet juuri kertonut tuttavillesi, että arki lasten kanssa tuntuu välillä uuvuttavalta. Tuttavat ohittavat kommenttisi hiljaa hymähtäen, joku toteaa vähätellen, että suurperheen arki se vasta väsyttävää onkin.

Kirjoitat netissä keskustelupalstalle, kuinka taloudellinen tilanteesi ahdistaa sinua ja toivot, että pystyisit panostamaan myös rahallisesti enemmän omaan hyvinvointiisi. Ihmiset kommentoivat, että kannattaisi tehdä tarpeeksi töitä, ei valittaminen mitään auta.

Uskaltaudut vihdoinkin kertomaan, kuinka väsynyt olet ja kuinka vaikeaa on aamuisin nousta sängystä, kun elämä tuntuu merkityksettömältä. Saat ohjeen ottaa itseäsi niskasta kiinni ja lähteä lenkille.

Jokainen meistä kaipaa elämässä kannustavia sanoja, vertaistukea ja tunnetta, että tulee aidosti nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Silti monelle meistä on vaikea asettua toisen asemaan, kun joku kertoo omista ongelmistaan. Jokaisella meistä on elämässä vaikeampia ja helpompia vaiheita, vaikka sitä ei aina kaikista ulospäin huomaisikaan. Kun itsellä on vaikeaa, voi toisten murheiden kuunteleminen tuntua turhauttavalta. Kyse ei ole empatian puutteesta, emme vain pysty käsittelemään muiden ongelmia silloin, kun itsellämme on jo liikaa taakkaa kannettavana.

Aina ei tarvitse löytää oikeita sanoja

Kun toinen ihminen kertoo sinulle hänen tunteistaan, älä yritä väkisin lohduttaa tai löytää oikeita sanoja. Joskus tärkeintä on olla läsnä ja kuunnella. Toisen murheet voivat tuntua pieniltä oman elämän ongelmiin verrattuna, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö kyseiset ongelmat olisi suuria jonkun toisen elämässä. Ennen kun ryhdyt vähättelemään toisen tunteita, pysähdy miettimään miksi teet niin.

Tuleeko sinulle itsellesi parempi mieli, kun pääset arvostelemaan toista? Tuleeko toiselle parempi mieli, kun kommentoit hänelle ilkeästi, kun hän on uskaltanut olla avoin ja kertoa ajatuksistaan.

Usein vastaus kumpaankin kysymykseen on ei.

Jollakin toisella on aina asiat huonommin

Monelle meistä avun pyytäminen on vaikeaa, koska koemme, että emme ansaitse apua, tai joku muu olisi enemmän avun tarpeessa. Tätä ajatusta ruokkii se, että muut vähättelevät meitä ja meidän tunteitamme. Jokaisella meistä on oikeus omiin tunteisiimme, vaikka muilla menisi vielä huonommin.

Muista, että sinä itse tiedät parhaiten, miltä sinusta tuntuu.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% etukoodilla: SYYS20 norm. hintaisista tuotteista
PUOTIIN
close-image