Elämä on juuri nyt todella ihanaa – vai kiistätkö nämä viisi tosiseikkaa?

Tätä kirjoittaessani ulkona sataa. Linnut visertävät puissa ja autot huristelevat tiellä samalla kun taivas kostuttaa auringon kuivaamia mättäitä ja asfalttia. Uutiset varoittavat yhdestä sun toisesta. Tulisi olla alati varuillaan. Onneksi sentään eduskunnassa lomailevat, niin pysyy ainakin kohina kohtuullisempana. Tekee hyvää heillekin. Toki myös omassa elämässä riittää pähkäiltävää. Laskut pitäisi maksaa ja elämän tarkoitus löytää. Vähemmästäkin päivät tuntuvat toisinaan työläiltä.

Mutta tiedätkö, samaan aikaan mistään mitään poistamatta, tämä kesä ja käynnissä oleva elämä on ihanaa. Vai voitko käsi sydämellä väittää vastaan seuraavien asioiden kohdalla?

1. Saat juuri nyt kylpeä valossa ja kirkkaudessa

Kuten tiedät, valo on meille suomalaisille luonnonvara, jota riittää suurissa määrin nautittavaksi vain muutamien kuukausien ajaksi kerrallaan. Nyt kesäaikaan valoa on enemmän kuin yhdenkään toisen vuodenajan aikana. Saat siis kylpeä valossa juuri nyt, paahtoi se sitten kirkkaalta taivaalta tai hehkuu suodatettuna pilviverhon takaa. Luonnonvalo voimistaa ja virkistää sekä antaa vitamiineja, jotka pitävät yllä positiivista yleisvirettä. Altistu antaumuksella ja hoida itseäsi valolla, jota juuri nyt riittää vuorokauden useimmille tunneille.  

2. Ympärilläsi on yltäkylläisesti vehreyttä

Marraskuun harmaat sateet tai helmikuun kaiken kattava loska ovat mennyttä ja tulevaa. Juuri nyt ympäristö hehkuu vehreyttä. Kukat kukkivat, puut ovat runsaita ja vedet kirkkaita. Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus päästä tunnissa tai parissa metsän siimekseen. Useimmille riittää vähempikin aika siirtymään. Metsässä käyskentelyn terveysvaikutukset toimivat riippumatta siitä, uskooko henkilö itse niihin. Kuuntele sammalten rapina, varpujen rahina jalkojesi alla. Tunne kasvoillasi ja sieramissasi viileä tuulen tuulahdus. Näe se kaikki vehreys, jota runsaana elävä luonto yltäkylläisesti tarjoilee. Älä suotta kitsastele, ota uusiksi vaikka joka päivä tai nauti riippumatossa vuorokauden ympäri. Mihinkään ei ole kiire. 

3. Elät turvallisessa ja tasapainoisessa yhteiskunnassa

Hallitus on paska ja naapuri arvaamaton. Siitä huolimatta saat joka aamu herätä vakaaseen yhteiskuntaan, jossa perustasi on turvattu niin hyvin kuin se on juuri nyt mahdollista. Elämä ei ole kenellekään koko ajan helppoa, eikä se ole kaikille edes tasapuolista. Sinun kohtalosi on silti viettää päiväsi yhteiskunnassa, joka seisoo omillaan ja joka erimielisyyksistä huolimatta pyrkii demokraattisesti kaikkia kunnioittaviin ratkaisuihin ja linjauksiin. Sinun ei tarvitse alati huolehtia, että joku ammuskelee kadulla tai että sairastuessasi olisit varaton käypään hoitoon. Kaiken eripuran ja tyytymättömyyden keskellä, sinulla on oikeus nähdä myös se vakaus ja vauraus, jonka keskellä saamme elää. 

4. Ympärilläsi on paljon sinusta välittäviä ihmisiä

Kiinnitämme liian usein huomiota ihmisten itsekkyyteen ja pahuuteen, vaikka on moninkerroin todistetumpaa, kuinka paljon olemme valmiita auttamaan toinen toisiamme. Ympärilläsi on lukuisia läheisiä ihmisiä, joille sinä merkitset. Toisinaan omassa arjessa saattaa vallita yksinäinen olotila, jolloin asia ei tunnu siltä. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että sinusta välitetään ja sinun parastasi toivotaan. Kun kurotat ulospäin, on suuri todennäköisyys, että löydät auttavan käden. Et ehkä juuri sitä tai juuri silloin, mitä itse toivot, mutta löydät silti. Uskalla avautua ja nojata, sillä ihmisenä kasvaminen tapahtuu kohtaamalla. 

5. Sinulla on lupa mennä eteenpäin

“Kaikille joskus käy niin”, laulaa Pauli Hanhiniemi värssyssään. Jokainen ihminen tietää, miltä tuntuu mokata tai ylipäätään rämpiä elämän suossa. Mitä ikinä mennyt taakseen kätkeekään, yhdenkään ihmisen tulevaisuudessa ei ole tahran tahraa. Joskus elämä vaatii meitä kantamaan vastuumme, mutta se ei koskaan sulje pois sitä, että voimme ottaa askeleita ja mennä eteenpäin. Halutessamme muuttaa suuntaa. 

Summa summarum:

Jokaiselle näistä viidestä väitteestä löytyy myös vastaväite. Ne eivät kuitenkaan kumoa toisiaan, ennemminkin täydentävät. Saat itse valita, minkälaisen painotuksen otat. Elämä voi olla raskasta ja ihanaa yhtäaikaisesti, mitä se useimmiten onkin. Mitä valitset korostaa tänään, sellaisena maailma sinulle näyttäytyy.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% etukoodilla: SYYS20 norm. hintaisista tuotteista
PUOTIIN
close-image