Se, mihin keskityt suhteessa, kasvaa – näin voit katkaista negatiivisuuden kierteen

Asenne kuntoon -harjoitus

Kokeile miettiä kumppaniasi, itseäsi tai elämääsi hetki negatiivisessa valossa. Löydät varmasti paljon ärsytyksen aiheita ja korjattavaa. Voit huomata, miten kehosi reagoi negatiivisiin ajatuksiisi. Negatiivinen asenne saa koko olemuksesi ikään kuin kutistumaan.

Kokeile miettiä samoja asioita hetki positiivisessa valossa. Löydät varmasti paljon kiitollisuuden aiheita, merkityksellisiä kokemuksia ja ihmeteltävää. Huomaatko, miten kehosi reagoi positiivisiin ajatuksiin? Saatat havaita kasvoillasi hymyn, kehosi rentoutuvan ja mielesi rauhoittuvan. Koko olemuksesi kasvaa ja sinusta loistaa valo.

Negatiiviset ajatukset valtaavat mielen usein tilanteissa, joissa käytännön asiat tökkivät. Kun bussi on myöhässä tai kengät kastuvat sateessa, ajatukset muuttuvat yllättävän nopeasti negatiivisiksi. Koko asenne on yhtäkkiä negatiivinen, suunnilleen kaikkea kohtaan!

Kiitollisuus on avain asennemuutokseen.

Parisuhteessa epäselvä viesti tai unohtunut käytännön asia saa mielen myllyttämään myös lukuisia muita asioita, jotka kumppani on unohtanut. Negatiivinen ajatuskela lähtee turhautuneena miltei huomaamatta liikkelle! Tämä on lyhytaikaista turhautumista, joka pyyhkiytyy helposti pois, kun asiat on hoidettu, keskustelu käyty – tai joskus, kun on pelkästään halattu.

Pidempiaikainen negatiivinen asenne syntyy etäisyyden tunteesta. Mukana on usein paljon tulkintaa: “Hän unohti tämänkin asian – en varmaankaan ole hänelle tärkeä.” Asiat sekoittuvat tunteisiin, uskomuksiin, odotuksiin ja pelkoihin.

  • Näytä haavoittuvuutesi ja kerro, mitä jokin unohdus tai muu käytännön asia saa sinut pelkäämään.
  • Muuta asennettasi. Jos istut sateessa autossa ja huomaat kelaavasi kaikkia kumppanisi huonoja puolia sekä surkeimpia hetkiä kautta aikojen, pysähdy. Ohjasta levoton mielesi lempeästi pois negatiivisuuden kierteestä. Helpoiten tämä onnistuu kiitollisuuden kautta.

Kun keskityt hyvään, näet ympärilläsi hyvää. Tämä ei tarkoita, että antaisit toisten kävellä ylitsesi tai että yrittäisit nähdä huonon kohtelun hyvänä. Se tarkoittaa sitä, että kun keskityt kumppanisi (plus itsesi ja elämäsi) hyviin puoliin, annat sydämessäsi enemmän tilaa rakkaudelle kuin kriittisyydelle.

Asenne on asia, jonka voit valita helposti – joka hetki. Vaikka sinulla olisikin huolia, joista haluat keskustella, sinun ei tarvitse antaa huolien vallata koko olemustasi, päivääsi tai parisuhdettasi. Anna huolille tilaa sopivassa tilanteessa – ole läsnä, kuuntele tunteitasi ja keksi käytännön ratkaisuja.


Mitran lämmin, aito ja rohkaiseva Sydämen seksi -kirja löytyy tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% etukoodilla: SYYS20 norm. hintaisista tuotteista
PUOTIIN
close-image