Tanssitko elämääsi muiden pillin mukaan? Kiinnittämällä huomiota tähän asiaan voit olla uskollisempi itsellesi

Arvot ovat henkilökohtaisia. Ne eivät ole kiveen hakattuja, vaan saattavat muuttua elämänmenossa, elämänkokemuksen ja itsetuntemuksen karttuessa. Oletko selvillä omista arvoistasi ja ohjaavatko omat arvosi toimintaasi ja valintojasi?

Omat arvot näkyvät siinä, miten ihminen toimii ja millaisia valintoja hän tekee. Arvot toimivat oman elämän ohjenuorina ja antavat elämälle suuntaa. Merkityksellinen elämä rakentuu selkeille arvoille ja toimimisesta omien arvojen mukaisesti.

Kaikki toiminta ei välttämättä tue omia arvoja. Ensiksikin omien arvojen suhteen voi joutua antamaan periksi eri elämäntilanteissa jostain syystä ja joutua tasapainoilemaan sen välillä, mitä joutuu tekemään ja mitä haluaisi tehdä. Toiseksi omien arvojen vastaisesti saattaa toimia, jos on tapana ajelehtia omassa elämässä, tanssia toisten pillin mukaan tai koska on aina toiminut tietyllä tavalla.

Omien arvojen mukaan eläminen on sisäistä rehellisyyttä ja itsen havainnoivaan ja myötätuntoista kuuntelua. Uskalla olla aito sinä: tuntea tunteesi, tulla nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin sydämeltäsi olet. Mikä tuntuu sinusta tärkeältä ja merkitykselliseltä? Mihin vedät rajat henkisen ja fyysisen koskemattomuuden suhteen? Miten haluat kohdella itseäsi ja kehoasi? Mihin haluat panostaa ja mihin käyttää aikasi? Opettele sisäistä rehellisyyttä ja miten toimit arvojesi mukaisesti niin ettet vahingoita itseäsi. Oma arvosi ja omat arvosi eivät ole riippuvaisia siitä, miten sinua on elämässä kohdeltu tai kohdellaan.

Artikkelikuva Quang Anh Ha Nguyen on Pexels

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image