Kiitos! 5 tilannetta, joissa on erityisen hyödyllistä keskittyä kiitollisuuteen

5 tärkeintä hetkeä keskittyä kiitollisuuteen

Aamuisin

Heräsin ennen usein rasittuneena. Rasitukseni pääasiallinen syy oli se, että minun pitää nousta aikaisemmin kuin haluaisin. Muita rasituksen aiheita nousi kuin itsestään: ulkona on pimeää, hiukseni ovat takkuiset… mitä nyt vaan.

Olen nyt pari kuukautta herännyt ajatellen ensimmäiseksi jotain mukavaa, kuten: “Kiitos siitä, että saan herätä taas uuteen päivään. Kiitos tästä lämpimästä kodista, onpa mukava vuode!”

Kun harmittaa, ärsyttää tai turhauttaa

Ärsytyksen tunne saa ainakin minut helposti valtaansa. Ladon sen päälle liudan tympeitä ajatuksia, jotka saavat minut ärsyyntymään lisää. Olen keskittynyt kiitollisuuteen nyt jo muutaman kuukauden ajan ja huomannut eron – kiitollisuus nousee nykyään yllättävän nopeasti näissä tilanteissa!

Ei haittaa, vaikka paprika putosi lattialle ja sai aikaan sotkun. Saan laittaa ihanaa ruokaa tässä kotoisassa keittiössä minulle tärkeille ihmisille. Oivallan sen, miten hyvin minulla on asiat, aina uudelleen ja uudelleen. En siis yritä olla kiitollinen, vaan koen aitoa kiitollisuutta.

Kun mieleen tulee negatiivinen ajatus

Kiitollisuus katkaisee negatiiviset ajatukset tehokkaasti. Oloni on todella vapautunut ja kevyt, kun oivallan kerta toisensa jälkeen, että saan keskittyä kiitollisuuteen ja sivuuttaa negatiiviset ajatukset, jotka eivät kerro mistään syvemmästä tarpeestani vaan pilaavat pelkästään mahdollisuuteni nauttia hetkestä.

Riidan yhteydessä

Varsinkin ns. turhan riidan yhteydessä kiitollisuuteen keskittyminen voi auttaa huikeasti! Yhtäkkiä laajennat näkymääsi siitä, että jokin pieni asia ärsyttää sinua siihen, että sinulla on elämässäsi uskomattoman paljon hyvää.

Iltaisin

Voit valita, miten jätät päivän taaksesi. Voi olla hyödyllistä purkaa negatiivisia kokemuksia, mutta se on hyvin eri asia kuin lietsoa niitä. Kun jätät päivän taakseesi kiitollisena, sillä silloin sinulta ei mene ohi se, että olet elossa ja sekin on ihmeellinen mahdollisuus. Elämä tuntuu joskus hyvältä heti, kun sen antaa tuntua hyvältä.

Miten keskityt kiitollisuuteen?

Se on todella helppoa!

  • Aloita sanomalla kiitos, joko ääneen tai mielessäsi. Jo tämä pysäyttää negatiivisen ajatuskelan korvaamalla turhan, pään sisäisen valituksen. Ja jo yksi kiitos-sana raikastaa oloa, syventää hengitystä ja saa joskus suun hymyyn. Ääneen sanotuilla asioilla väitetään olevan voimakkaampi vaikutus. Kokeile, huomaatko eron!
  • Lisää sanan kiitos perään jotain, josta olet ihan aidosti kiitollinen, jotain pientä tai suurta. Ei ironiaa eikä teennäisyyttä, vaan jotain aitoa.

Siinäpä se – kokeile heti!


Löydät Mitran suositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image