Taas se tuli – pimeä vuodenaika! 6 keinoa selvitä pimeydestä helpommin ja mukavammin

Toivottavasti pimeä vuodenaika kuluu tällä kertaa näiden vinkkien ansiosta!

1 Kynttilät, viltit ja kirjat

Ilmiselvin pimeän ajan lääke on käpertyä sohvalle kirjan, teen ja ehkäpä suklaan kanssa. Kesän aktiivisen ajanjakson jälkeen osa sinusta saattaa nauttia tai kaivata pysähtymistä, vaikka toisaalta se tuntuu joskus tylsältä. Tykkään itse keskustella viltin alle käpertyneenä kynttilänvalossa.

2 Maailmanmusiikki

Kuuntelen talvisin sambaa, salsaa ja bossa novaa. Täytän kotini brasilialaisilla ja kuubalaisilla rytmeillä. Kehoni seuraa joka kerta mukana. Jokin osa kehostani alkaa liikkua pehmeästi heti, kun kuulen latinorytmejä. Saatan tanssia esimerkiksi ruokaa laittaessani. Silloin pimeys unohtuu!

3 Kaunis valaistus

Kynttilät eivät ole ainoa pimeälle ajalle sopiva valaistus. Joillekin kirkasvalo toimii hyvin. Varmista, että kotisi valaistus on kotoisa ja miellyttävä. Pieni lukulamppu tai muu tunnelmavalo ikkunan edessä voi tuoda illuusion ulkomaailman valoisuudesta. Se myös estää muita näkemästä ikkunastasi sisälle.

4 Valoverhot

Valoverhot peittävät ikkunasta huokuvan pimeyden, joka tuntuu muutoin suorastaan imevän katseen. Ikkuna näyttää heijastavan pimeyden sijaan valoa, kun sen edessä on vaalea valoverho. Ja kun tähän yhdistää vielä luku- tai tunnelmavalon, ikkuna ei enää muistuta pimeydestä vaan heijastaa kauniisti valoverhojen laskoksia ja niiden kanssa leikittelevää valoa.

Tämä vinkki on pelastanut talveni ja tehnyt myös kodistani kotoisamman. Toiset eivät myöskään näe kotiini enää sisälle. Valoverhojen ja ikkunalle asetetun lampun yhdistelmä toimii tässä loistavasti!

5 Liike, venyttely ja tanssi

Keho tuntuu joskus suojautuvan pimeydeltä käpertyen itseensä. Joskus paikallaan makoilu on kotoisaa, mutta joskus se tuntuu enemmänkin vangitsevalta. Järjestä kotiisi tila, jossa sinun on helppo ja mukava liikkua: jumpata, venytellä, tanssia tai vaikkapa hieroa omia hartioitasi tai jalkojasi.

6 Värit

Pukeudu innostaviin väreihin ja lisää sopivia värejä myös kotiisi. Kutsuvatko sinua enemmän innostavat, kesäiset kuosit vai turvallinen, pehmeä harmaa?

Selviät pimeästä vuodenajasta parhaiten, kun

  • hyväksyt sen. Nyt on pimeää, ja kohta taas valoisaa.
  • teet käytännön ratkaisuja, jotka saavat sinut voimaan mahdollisimman hyvin pimeydestä huolimatta. Haluatko maalata, kutoa tai kokeilla uusia reseptejä? Opiskella uutta kieltä? Tehdä parisuhdeharjoituksia? Pitää enemmän yhteyttä ystäviisi? Ehkäpä voit käyttää pimeän ajan tietoisesti johonkin kiinnostavaan asiaan keskittyen. Niin valo kasvaa ainakin sydämessäsi! 💛

Löydät Mitran kauniit kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image