Rakkaudessa toista ei tarvitse jahdata

Rakkauden ei kuuluisi olla kissa -hiiri leikkiä. Ja silti se joskus turvattomissa kiintymyssuhteissa siltä tuntuu. Toinen kaipaa enemmän yhteyttä, toinen vetäytyy…

Toimivassa parisuhteessa toista ei tarvitse jahdata. Hän haluaa itse olla paikalla, pääasiassa. On täysin inhimillistä että jokaisella on hetkiä, jolloin yhteys toiseen on vaikeaa, suojukset ja defenssit puskevat päälle. Kaikissa suhteissa on yhteyskatkoksia, hyvissäkin. On tosi tärkeää harjoitella löytämään keinoja, kuinka palata yhteyteen, ilman että vaikeita asioita lakaistaan sinne kuuluisan maton alle.

Usein ristiriitaisesti ja välttelevästi kiintyneen suhteeseen turvattomuutta tuo erilaiset tavat reagoida konflikteissa. Ristiriitaisesti kiintynyt usein hätääntyy ja lähtee “jahtaamaan”. Välttelevästi kiintynyt taas ahdistuessaan vetääntyy ja etääntyy – ja kehä on valmis.

Yksi keino, millä voi rauhoittaa näitä tilanteita, on sopia, että konflikti/ latautunut aihe/huoli käydään läpi 24h sisään.

Se usein rauhoittaa ristiriitaisesti kiintynyttä, että tietää, että aiheeseen kyllä palataan (sen sijaan että toinen vetäytyy kokonaan ilman että tietää yhtään, milloin yhteys palaa, vai palaako).

Välttelevästi kiintynyt taas usein ihan oikeasti aidosti tarvitsee tilaa prosessoidakseen asioita ja samalla on vastuullista ilmaista tarpeesta prosessoida ensin rauhassa. (Prosessointi ei muuten ymmärrykseni mukaan tapahdu bissellä tai baarissa).

Huomaa, otatko kissan tai hiiren roolia ja harjoittele luopumaan alitajuisesta omaksutusta kaavasta. Helppoa se ei ole (tiedän hemmetin hyvin), mutta pienin askelin mahdollista.

Me emme voi muuttaa toisen ”tanssi askelia”, mutta omiimme voimme vaikuttaa. Ja se on mahdollisuus jollekin uudenlaiselle tavalla olla kontaktissa toiseen. 

Jos olet taipuvainen ”jahtaamaan toista yhteyteen”, mitä sinussa nousisi näkyville, mitä tunteita kokisit, jos lakkaisit jahtaamasta? Anna niille tilaa, ja harjoittele olemaan turvana itsellesi. On mahdollista, että esiin nousee esim. yksinäisyyden tunnetta, pelkoa, avuttomuutta, monenlaista. Saa nousta, saa tuntua. Uskaltamalla olla itsesi tukena, silloinkin kun koet vaativia (tai todella vaativia) tunteita, vahvistat omia tunnesäätely taitojasi ja kykyäsi olla hylkäämättä itseäsi.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image