Rakkaudessa toista ei tarvitse jahdata

Rakkauden ei kuuluisi olla kissa -hiiri leikkiä. Ja silti se joskus turvattomissa kiintymyssuhteissa siltä tuntuu. Toinen kaipaa enemmän yhteyttä, toinen vetäytyy…

Toimivassa parisuhteessa toista ei tarvitse jahdata. Hän haluaa itse olla paikalla, pääasiassa. On täysin inhimillistä että jokaisella on hetkiä, jolloin yhteys toiseen on vaikeaa, suojukset ja defenssit puskevat päälle. Kaikissa suhteissa on yhteyskatkoksia, hyvissäkin. On tosi tärkeää harjoitella löytämään keinoja, kuinka palata yhteyteen, ilman että vaikeita asioita lakaistaan sinne kuuluisan maton alle.

Usein ristiriitaisesti ja välttelevästi kiintyneen suhteeseen turvattomuutta tuo erilaiset tavat reagoida konflikteissa. Ristiriitaisesti kiintynyt usein hätääntyy ja lähtee “jahtaamaan”. Välttelevästi kiintynyt taas ahdistuessaan vetääntyy ja etääntyy – ja kehä on valmis.

Yksi keino, millä voi rauhoittaa näitä tilanteita, on sopia, että konflikti/ latautunut aihe/huoli käydään läpi 24h sisään.

Se usein rauhoittaa ristiriitaisesti kiintynyttä, että tietää, että aiheeseen kyllä palataan (sen sijaan että toinen vetäytyy kokonaan ilman että tietää yhtään, milloin yhteys palaa, vai palaako).

Välttelevästi kiintynyt taas usein ihan oikeasti aidosti tarvitsee tilaa prosessoidakseen asioita ja samalla on vastuullista ilmaista tarpeesta prosessoida ensin rauhassa. (Prosessointi ei muuten ymmärrykseni mukaan tapahdu bissellä tai baarissa).

Huomaa, otatko kissan tai hiiren roolia ja harjoittele luopumaan alitajuisesta omaksutusta kaavasta. Helppoa se ei ole (tiedän hemmetin hyvin), mutta pienin askelin mahdollista.

Me emme voi muuttaa toisen ”tanssi askelia”, mutta omiimme voimme vaikuttaa. Ja se on mahdollisuus jollekin uudenlaiselle tavalla olla kontaktissa toiseen. 

Jos olet taipuvainen ”jahtaamaan toista yhteyteen”, mitä sinussa nousisi näkyville, mitä tunteita kokisit, jos lakkaisit jahtaamasta? Anna niille tilaa, ja harjoittele olemaan turvana itsellesi. On mahdollista, että esiin nousee esim. yksinäisyyden tunnetta, pelkoa, avuttomuutta, monenlaista. Saa nousta, saa tuntua. Uskaltamalla olla itsesi tukena, silloinkin kun koet vaativia (tai todella vaativia) tunteita, vahvistat omia tunnesäätely taitojasi ja kykyäsi olla hylkäämättä itseäsi.


Haluatko ymmärtää parisuhteissa toistuvia kaavoja syvemmin?

💚Eevi pitää 12.9 zoomissa Online työpajan aikuisista kiintymyssuhteista 

Työpajassa käydään läpi mm. seuraavia teemoja

💙Välttelevä ja ristiriitainen kiintymystyyli ja mikä niiden taustalla vaikuttaa

💙 Turvattomuuden vaikutus aikuisissa ihmissuhteissa

💙 Kuinka ristiriitainen ja välttelevä kiintymystyyli usein näkyvät ja tuntuvat aikuisissa suhteissa

💙Kielteiset vuorovaikutus kehät ja niiden katkaisu
💙Kuinka lisätä turvaa itsessä ja suhteessa

Työpajaan voi osallistua anonyymisti. Ja tallenne tulee, jos et pääse linjoille!

Hinta: 49€

Ilmoittaudu mukaan!

↘️↘️

https://hidastaelamaa.fi/2023/08/online-tyopaja-aikuisista-kiintymyssuhteista/

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image