Imetkö itseesi toisten tunteet? – Näin pysyt tyynenä, kun ympärillä myrskyää

Oletko sinä se tyyppi, joka tulet tilaan ja tunnet soluissasi saakka, että ilmassa leijuu tunteita tai tunnelmia? Oletko sinä se tyyppi, joka tunnistaa jokaisen sanan värin ja miten sanat liikuttavat tunneväreitä mukanaan? Oletko sinä se tyyppi, joka on ukkosenjohdattimina, kun muut puhuvat tunnereaktiostaan käsin – tai ovat puhumatta? Oletko sinä se tyyppi, joka on kaiken tämän jäljiltä aivan puhki (ja vieläpä koet riittämättömyyttä!)?

Moni meistä aistii herkästi toisten tunteet, ja ne alkavat helposti sekoittua omiin tunteisiin. Joskus on vaikea erottaa, kumpi kuormittaa enemmän: muiden tunteet vai omat tunteet. Jos imet helposti muiden tunteita ja ne uuvuttavat sinua, kokeile näitä:

  1. Nimeä tunne: Mistä tunteesta on kyse?

Kun huomaat jonkin tunteen, joka on vasta ilmassa tai jonka olet jo ehtinyt imemään itseesi, nimeä tunne: onko se epävarmuus, kateus, syyllisyys, pelko, häpeä vai jotain muuta? Tunteen nimeäminen auttaa katkaisemaan tunnereaktion eli kehollisen kokemuksen ja lisäksi se auttaa jäsentämään abstraktia tunnekokemusta.

Kun tunteelle on antanut nimen, on helpompi kysyä: onko tämä minun omani vai jonkun muun?

  1. Hengitä tunnetta ulos – älä sisään

Kun huomaat tunnetilan, tee näin: Kun hengität ulos, päästä irti tunteesta. Anna sen mennä uloshengityksen mukana. Jos sinua helpottaa, voit kuvitella uloshengitettvälle tunteelle tai tuntemukselle värin tai muodon. Tai voi halutessasi sanoa mielessäsi sille: “Heippa!”

Tällainen pieni huomaamaton hengitysharjoitus auttaa sinua pysäyttämään tunteen, joka usein elävöittää kokemustamme niin voimakkaasti, että se alkaa myös syöttää mieleemme lannistavia ajatuksia, jotka syventävät tunnekokemusta.

  1. Lähetä muille hyvän hippuja huomaamatta

Silloin kun tunneilmapiiri on raskas, ei ehkä ensimmäinen ajatus ole lähettää muille hyviä ajatuksia, mutta se kannattaa! Kun toivomme hyvää muille, teemme samalla rajan tunnekokemuksen kanssa, joka meinaa tarttua meihin. Hyvä ikään kuin katkaisee raskaiden tunteiden ketjun. 

Tee siis näin: Kun huomaat, että ilmassa leijuu raskautta ja alat reagoida siihen, sano muille läsnäolijolle hiljaa mielessäsi: “Toivon, että olet onnellinen.” Sitten sano sama itsellesi: “Toivon, että olen onnellinen.”

Jos imet helposti muiden tunteita ja ne uuvuttavat sinua, kannattaa vahvistaa omaa tunneyhteyttä ja erottelukykyä meditoimalla. Hetki itselle -äänipalvelusta löydät yli 100 meditaatiota, jotaka auttavat vahvistumaan sisäisesti. Tutustu palveluun tarvemmin TÄÄLLÄ.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image