Imetkö itseesi toisten tunteet? – Näin pysyt tyynenä, kun ympärillä myrskyää

Oletko sinä se tyyppi, joka tulet tilaan ja tunnet soluissasi saakka, että ilmassa leijuu tunteita tai tunnelmia? Oletko sinä se tyyppi, joka tunnistaa jokaisen sanan värin ja miten sanat liikuttavat tunneväreitä mukanaan? Oletko sinä se tyyppi, joka on ukkosenjohdattimina, kun muut puhuvat tunnereaktiostaan käsin – tai ovat puhumatta? Oletko sinä se tyyppi, joka on kaiken tämän jäljiltä aivan puhki (ja vieläpä koet riittämättömyyttä!)?

Moni meistä aistii herkästi toisten tunteet, ja ne alkavat helposti sekoittua omiin tunteisiin. Joskus on vaikea erottaa, kumpi kuormittaa enemmän: muiden tunteet vai omat tunteet. Jos imet helposti muiden tunteita ja ne uuvuttavat sinua, kokeile näitä:

  1. Nimeä tunne: Mistä tunteesta on kyse?

Kun huomaat jonkin tunteen, joka on vasta ilmassa tai jonka olet jo ehtinyt imemään itseesi, nimeä tunne: onko se epävarmuus, kateus, syyllisyys, pelko, häpeä vai jotain muuta? Tunteen nimeäminen auttaa katkaisemaan tunnereaktion eli kehollisen kokemuksen ja lisäksi se auttaa jäsentämään abstraktia tunnekokemusta.

Kun tunteelle on antanut nimen, on helpompi kysyä: onko tämä minun omani vai jonkun muun?

  1. Hengitä tunnetta ulos – älä sisään

Kun huomaat tunnetilan, tee näin: Kun hengität ulos, päästä irti tunteesta. Anna sen mennä uloshengityksen mukana. Jos sinua helpottaa, voit kuvitella uloshengitettvälle tunteelle tai tuntemukselle värin tai muodon. Tai voi halutessasi sanoa mielessäsi sille: “Heippa!”

Tällainen pieni huomaamaton hengitysharjoitus auttaa sinua pysäyttämään tunteen, joka usein elävöittää kokemustamme niin voimakkaasti, että se alkaa myös syöttää mieleemme lannistavia ajatuksia, jotka syventävät tunnekokemusta.

  1. Lähetä muille hyvän hippuja huomaamatta

Silloin kun tunneilmapiiri on raskas, ei ehkä ensimmäinen ajatus ole lähettää muille hyviä ajatuksia, mutta se kannattaa! Kun toivomme hyvää muille, teemme samalla rajan tunnekokemuksen kanssa, joka meinaa tarttua meihin. Hyvä ikään kuin katkaisee raskaiden tunteiden ketjun. 

Tee siis näin: Kun huomaat, että ilmassa leijuu raskautta ja alat reagoida siihen, sano muille läsnäolijolle hiljaa mielessäsi: “Toivon, että olet onnellinen.” Sitten sano sama itsellesi: “Toivon, että olen onnellinen.”

Jos imet helposti muiden tunteita ja ne uuvuttavat sinua, kannattaa vahvistaa omaa tunneyhteyttä ja erottelukykyä meditoimalla. Hetki itselle -äänipalvelusta löydät yli 100 meditaatiota, jotaka auttavat vahvistumaan sisäisesti. Tutustu palveluun tarvemmin TÄÄLLÄ.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image