Oletko ainainen vitkastelija? – Jos tuumasta toimeen ryhtyminen tuottaa hankaluuksia, kokeile tätä

Pieni tai iso projekti – sama tunne

Kaipaatko apua viivyttelyyn? Joskus jokin asia tuntuu isolta projektilta, eikä sitä meinaa millään saada aikaiseksi. Puutarhakalusteet pitäisi viedä varastoon, ja jo pelkkä ajatus rasittaa. Oikeasti tiedät, että kyseessä on max. 10 minuutin projekti, mutta kynnys sen aloittamiseen on jostain syystä älyttömän korkea.

Tai sitten edessäsi ON valtava projekti, kuten opinnäytetyö. Koska projekti on niin iso, tuntuu suorastaan mahdottomalta aloittaa se. Ja koska projektiin tulee menemään niin paljon aikaa, tuntuu ettei mikään vähäinen auta kuitenkaan. On siis sama jättää koko homma tekemättä ja yrittää unohtaa koko asia.

Apua viivyttelyyn – ei puhetta ongelmasta

Hassua kyllä, vaikka itse projekti tuntuisi vaikealta hoitaa, meillä on joskus hulppeastikin aikaa puhua projektista, sen yleisestä vastenmielisyydestä – ja jopa sen tekemisen lykkäämisestä. Mieli vastustaa mieluummin kuin on mukana muutoksessa.

K: Mitä voit tehdä, jotta saat projektin etenemään?

V: Tee jotain.

Kyllä, vastaus on näin yksinkertainen. Tee jotain, joka edistää projektiasi.

  1. Saat oikeasti jotain aikaiseksi (muuta kuin puhetta siitä, ettet saa mitään aikaiseksi)
  2. Muuttunut toimintasi näkyy myös aivotasolla. Viivyttely luo negatiivisen kehän, joka saa ihmisen kokemaan epäonnistumista. Jonkin asian hoitaminen taas luo kokemuksia ja muistijälkiä onnistumisesta – se vakuuttaa ihmisen siitä, miten kyvykäs hän on!
  3. Tehtävä pienenee pala kerrallaan. Ison kokonaisuuden tekeminen voi hirvittää, mutta pienen palasen hoitaminen on helppoa. Projekti itsessään voi olla vaativa, mutta moni projektin palasista on yksinään helppo.

Puutarhakalusteiden suhteen tee jotain voi tarkoittaa sitä, että ostat/etsit jätesäkin. Kun olet tehnyt ensimmäisen stepin, toisen ottaminen tuntuu naurettavan helpolta. Tai pikemminkin tuntuu naurettavalta seistä säkki kädessä pehmusteiden vieressä ja perustella itselleen, miksei niitä voisi saman tien laittaa säkkiin. Kun pehmusteet ovat poissa tieltä, on helppoa pinota tuolit. Ja pinotut tuolit taas on helppo kantaa varastoon.

Opinnäytetyön voi aloittaa lataamalla pohjan. Ja kirjoittamalla siihen oman nimensä. Ja heittämällä siihen reippaasti jonkin otsikon. Tekstiä voi aina muokata, joten voit yhtä hyvin laittaa otsikoksi jonkinlaisen luonnoksen. Näin saat samalla ideasi ylös. Ja kun haluat kävelylle, voit samalla käydä kirjastossa ja etsiä rennosti lähdemateriaalia.

Miten oma olosi voi kohentua? Kun saat lähetettyä unohtuneen viestin ystävällesi, kun puet kivat vaatteet, kun saat soitettua yhden hankalan puhelun… jonka senkin voit pilkkoa pieniin askeliin. Ota numero esiin, hae paperi ja kynä, kirjoita ylös mitä aiot sanoa, hengittele rauhoittavasti – soita vasta sitten!

Parisuhde ei varmaankaan muutu riitaisasta onnelliseksi hetkessä, mutta voit tehdä jotain tänäänkin onnellisen suhteen eteen. Voit kiittää, lähettää kauniin viestin, ehdottaa läheisyyttä, tehdä keskusteluharjoituksen, saunoa hiljaisuudessa… Aina voit tehdä jotain, joka vie asioita eteenpäin – ja luo hyvää.


Inspiraatiota just sulle? Tsekkaa Mitran kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja – löydät ne tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image