10 erilaista murehtijatyyppiä – Tunnistatko itsesi tai tuttavasi näistä?

Jokaisella meistä on omanlaisensa historia, joka vaikuttaa siihen, keneltä ja miten olemme oppineet murehtimaan. Jokainen meistä murehtii eri tavoin ja eri syistä. Tunnistatko näistä Lempeästi eroon murehtimisesta -tehtäväkirjassa kuvatut murehtijatyypit itsetsäsi tai muista?

Rakastava huolehtija

Yleisesti ihminen murehtii asioista, jotka ovat hänelle jollakin tavalla tärkeitä, mutta rakastavan huolehtijan mielessä huolestuneisuus on osoitus rakkaudesta ja todellisesta välittämistä.

Huolisuojelija

Huolisuojelija uskoo, että huolehtimisellaan ja murehtimisellaan hän voi estää jotakin pahaa tapahtumasta.

Huolitaakan siirtäjä

Huolitaakan siirtäjällä on uskomus, että pahaa ei tapahdu, jos joku on asiasta juuri nyt huolissaan. Voi olla, että hän antaa itselleen hetken tauon murehtimisesta, jos joku muu tuuraa. Tämä voi johtaa siihen, että kaataa huolenaiheensa ja murheensa toisten niskaan.

Märehtijä

Märehtijä murehtii asioista, jotka tapahtuivat menneisyydessä. Märehtijä saattaa kokea, että asia ratkeaa, kun sitä kelaa loputtomiin.

Vatvova salapoliisi

Jatkuva murehtiminen saa vatvovan salapoliisin tuntemaan, että ikävät asiat eivät tapahdu syyttä ja sattumalta, vaan niillä on merkitys, joka vain täytyy ratkaista tai oivaltaa. Hän vatvoo puhki kurjia tapahtumia, jotta ymmärtäisi niitä.

Murhekuorruttaja 

Murhekuorruttaja pyörittää päässään arkihuolien jatkuvaa kehää. Se on tuttua ja turvallista ja samalla tapa peittää omat syvät huolet ja pelot pikkuhuolien alle.

Suurentelija

Suurentelijalla on loistava mielikuvitus, ja hän on taitava kuvittelemaan, mitä kaikkea voisi tapahtua. 

Syyllistävä murehtija

Syyllistävä murehtija ajattelee, että jos maailmassa kaikki ei ole juuri niin kuin hän itse on hyväksi ajatellut, kaikki muu kuin murehtiminen on epärehellistä ja pinnallista. Hän syyllistää murehtimattomuudesta sekä muita että itseään. 

Elämänhallinnallinen murehtija

Tälle murehtijatyypille murehtiminen on keino hallita elämän epävarmuutta ja sen mukanaan tuomaa epävarmuuden tunnetta. Hän varmistelee huolen avulla asioita moneen kertaan sekä välttelee mielellään epävarmuutta aiheuttavia tilanteita.

Voivottelija

Voivottelija on tukimurehtija ja huolenaiheiden huippubongari. Jos joku murehtii, voivottelija rientää mieluusti paikalle myötämurehtimaan: suurentelemaan ja syventämään huolikuilua. Voivottelijasta saattaa tuntua, että on turvallista olla yhdessä elämän uhreja. Samassa veneessä, yhdessä, ilman airoja.

Jos tunnistat itsesi näistä murehtijatyypeistä, kannattaa tutustua Lempeästi eroon murehtimisesta -tehtäväkirjaan, josta löydät nämä tyypit pidemmin kuvattuna sekä paljon näkökulmia ja tehtäviä oman murehtimisen ymmärtämiseen ja siitä eroon pääsemiseen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image