Jarppi Leppälä: ”Kukaan meistä ei ole täydellinen” – 10 vinkkiä jännittäjälle

Valon pisaroita podcast

Hidasta elämää -median Valon pisaroita -podcastin kolmannessa jaksossa vieraana on Possesta tuttu Duudsoni Jarppi Leppälä. Rämäpäisenä tunnettu Jarppi avautuu podcastissa herkemmästä puolestaan ja esiintymisjännityksestä, joka on seurannut häntä kouluajoista asti läpi elämän.

Miten Jarppi pystyy tekemään näkyvää tv-työtä ja suoria lähetyksiä, vaikka häntä jännittää?

Tässä Jarpin 10 vinkkiä, jotka auttavat jännitykseen:

1. Yhdessä puhuminen helpottaa. ”En muista, että jännittämisestä olisi koulussa puhuttu. Miksei jännittämisestä voisi puhua? Että hei, meitä kaikkia jännittää. Se on normaalia.”

2. Jännitys auttaa keskittymään. ”Jännittäminen saa keskittymään siihen, mitä oon menossa tekemään. Mä annan silloin itsestäni parhaani.”

3. Muutkin jännittää. ”Vaikka sä koet esiintymistilanteessa, että mä oon varmasti ainut, joka kokee näin, kun kaikki muut on niin viilipyttyjä, niin sehän ei pidä paikkaansa. Siel on monta muutakin, jos ei kaikki, jotka yhtä lailla jännittää.”

4. Kerro, että jännität. ”Rohkeesti voi sanoo sen ääneen, että jännittää, koska se myös vapauttaa niissä muissa ihmisissä sen, että hetkinen, me ollaan niinku samanlaisia.”

Jappi Leppälä vieraana Valon pisaroita -podcastissa
Jappi Leppälä vieraana Valon pisaroita -podcastissa. Haastattelijana Sanna Wikström.

5. Ei haittaa, jos lyö tyhjää. ”Jos tulee black out, niin senkin voi sanoo. Sä voit ottaa niitä ihmisiä mukaan siihen. Emme ole yli-ihmisiä. Ihan samanlaisia kuin kaikki muutkin.”

6. ”Kukaan meistä ei ole täydellinen.”

7. Jännitys on inhimillistä. ”Vaikka oisit jo jonkun alan asiantuntija, niin sehän ei tarkoita sitä, ettei sun tarvitsisi jännittää esiintymisiä. Asiantuntijuus ei poista inhimillisyyttä.”

8. “Mokaaminen voi olla myös lahja.”

9. Puhu tunteistasi. ”Se mihin haluan lapsiani, ja ihan kaikkia, kannustaa, on, että puhuu kaikki tunteet ääneen ja kertoo, jos joku vaivaa.”

10. Jännityksen kohtaaminen palkitsee. ”Jännittämisen jälkeen on semmonen euforinen tila. Mä selvisin. Se oli hauskaa. Onneksi tehtiin. Se on erittäin palkitseva se fiilis.”

Mikä Jarppia jännittää eniten? Kuka Duudsoneista on herkin? Mitä Possen kulisseissa tapahtuu ennen livelähetystä? Kuuntele koko podcast-jakso Storytelistä.

Etu Hidasta elämää -lukijoille: 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa uusille Storytelin käyttäjillä kun rekisteröidyt täältä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image