Ole rohkeasti sinä juuri sinun voimavaroillasi – Sinun ei tarvitse olla kukaan muu

Havahduin siihen, että moni meistä on kokenut vähättelyä ja kuullut liiankin usein “kyllähän sun nyt pitäisi jaksaa” -kommentin, kun on kertonut olevansa väsynyt tai jaksamisen äärirajoilla. Sellaista käytöstä ei kenenkään pitäisi joutua kohtaamaan, varsinkaan hyväksymään. Joskus kuitenkin vastaansanominen voi tuntua häpeälliseltä. Me kaikki olemme yksilöitä ja meillä on yksilölliset voimavarat. Sitä ei tarvitse hävetä.

Meitä on myös monia, jotka ovat siinä onnellisessa tilanteessa, että kukaan ulkopuolinen ei ole väheksynyt jaksamista. Toisinaan kuitenkin oma mieli saattaa huijata meitä ja piiskata jatkamaan, vaikka oikeasti tarvitsisimme pysähdystä ja arjen kevennystä. Meidät on opetettu siihen, että pitää olla vahva ja väsymätön. Saatamme kokea häpeää ja huonoa omaatuntoa siitä, että miksi me emme jaksa, vaikka muut jaksavat porskuttaa iloisesti vailla pysähtymistä, omaa aikaa ja “voimien latauspäiviä”. On tärkeää muistaa, ettei sinun tarvitse olla kukaan muu.

Monelle on varmasti tuttu tilanne,  kun on tehnyt mieli kieltäytyä ja suojella omaa jaksamista, mutta ääni pään sisällä on saanut  huonon omantunnon kytkeytymään päälle eikä näin ollen ole kieltäytynyt. Huono omatunto on vihlaissut siitä, että kieltäytymisellä kuormittaisi jonkun toisen jaksamista. Älä usko sitä ääntä pään sisälläsi, joka yrittää saada sinulle huonon omantunnon. Sinun terveytesi on kaikista tärkein.

Tässä sinulle neljän kohdan muistilista:

  1. Kenenkään ei tarvitse niellä vähättelyä omasta jaksamisesta tai voimavaroista. 

  2. Me jokainen olemme omia yksilöitämme. Myös meidän voimavaramme ovat yksilöllisiä.

  3. Älä kuuntele sitä sisäistä ääntä, joka saa sinut tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, että kieltäydyt jostain, johon sinulla ei olisi edes voimavaroja.

  4. Ole rohkeasti sinä juuri sinun voimavaroillasi. Sinun ei tarvitse yrittää olla kukaan muu.

Omien voimavarojen tunnustelussa on se hassu juttu, että voimavarojen ei pitäisi koskaan antaa mennä loppuun, jotta voisi todeta, että nyt mä en jaksa. Silloin, kun tunnet, että sinulla on vielä hieman voimavaroja jäljellä, silloin pitäisi osata kieltäytyä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image