Ihan pihalla – Pidennä askeltasi

Ihan pihalla – Osa 4

Joogaharjoitus toimii dynaamisten ja räjähtävää voimaa lisäävien liikuntamuotojen tukena. Erään oppilaani maraton-aika parani huomattavasti, kun hän alkoi säännöllisesti tekemään joogaharjoitusta jossa keskityttiin jalkojen lihasten pidentämiseen, sekä syvään kokonaisvaltaiseen hengittämiseen, selkärangan pidentämistä unohtamatta. Hyvä ryhti toimii perustana energian hyvälle ja estottomalle virtaukselle.

Tällä kertaa esittelemäni asanat ovat monipuolisia pystyasentoja, jotka tuovat tilaa lantion alueelle ja lisäävät ymmärrystä kehon linjauksista. Molemmat asanat ovat siitä kiitollisia, että harjoittelu tuottaa selkeitä muutoksia ja edistysaskelia jo lyhyessä ajassa. Molemmat myös tukevat aurinkotervehdyksen rentoa virtaavuutta.

Korkea loikka

Asento tunnetaan myös nimellä ratsastaja eli Ashva Sanchalasana. Asanan säännöllinen harjoittaminen tuo pituutta askeleeseen kävely- ja juoksulenkille.

Seiso jalat yhdessä. Tuo kädet sydämen päälle yhteen ja kallistu eteenpäin. Vie oikea jalka niin pitkälle taakse kuin saat, ilman että menetät tasapainosi. Jätä taaemman jalan kantapää ilmaan. Tarkista, että lantio on suoraan eteenpäin. Sisäänhengityksellä ojenna kädet ylös ja avaa kämmenet hartioiden leveydelle. Työnnä kevyesti pikkurillejä ylöspäin ja levennä yläselkää. Pidennä syvien hengitysten avulla koko selkää, koukista etummainen polvi n. 90 asteen kulmaan ja ojenna takajalan polvea. Viivy 8 hengitystä ja tee toinen puoli.

Voit myös varioida asentoa kokeilemalla erilaisia käsien asentoja, esimerkiksi viemällä kädet vaakatasoon tai liikuttelemalla käsivarsia kuten linnun siipiä ylös-alas sisään- ja uloshengityksen tahdissa.

VapaudenJooga_merimort_korkealoikka

Kulma

Asento on kuin alaspäin katsova koira (josta kirjoitan muutaman viikon päästä), mutta eri kehon kulmasta tehtynä. Löydä sopiva pinta, mitä vasten voit asettaa kätesi. Esimerkiksi leveä puu, talon seinä tai suuri kivi. Aseta jalkasi riittävän kauas, lantion leveydelle. Kädet ovat vaakatasossa hartioiden leveydellä. Levennä selkää ja työskentele voimakkaasti käsillä tuntien pidennyksen selkää pitkin lantioon saakka. Työnnä päälakea kohti seinää ja pidennä niska. Tarkista, että pää ei roiku alaspäin. Pyydä ystävääsi katsomaan, että kehosi on 90 asteen kulmassa. Jos takareidet kiristää ja selkä jää pyöreäksi, koukista polvia hieman, että saat selkään paremman pituuden. Työnnä lopuksi istuinluita taaksepäin.

Asento venyttää takareisiä ja kehon koko takalinjaa. Jalkojen tasapainoinen juurrutus ja molempien käsien tasainen tunteminen seinässä balansoi kehon puoliskoja.

MeriMort_IhanPihalla_kulma

Valokuvat: Doris Novak, Sarwayoga

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image