7 rakastavaa ajatusta sinulle, jonka sydämeen sattuu

Sinun on hyvä muistaa, että sydämesi on voinut särkyä vain koska olet ollut rohkea. Olet uskaltanut antautua, päästää lähellesi ja kulkea yhteistä matkaa toisen ihmisen kanssa. Suojauksen laskeminen on yksi rohkeimmista asioista, joita ihmisenä voit tehdä. Jos se on johtanut kokemukseen sydämesi särkymisestä, toivon, että näistä ajatuksista saat lohtua.

Riittää, että olet tässä. Hengenveto kerrallaan.

Kun sydämesi särkyy ja putoat keskelle tuskan hiekkaerämaata, ainoa todellinen tehtäväsi on muistaa hengittää. Juuri nyt ei tarvitse tietää, osata tai ratkaista mitään. Sinun ei tarvitse hallita eikä suorittaa tätä hetkeä. Riittää, että jaksat hengittää.

Kiitä itseäsi rohkeudestasi.

Kiitä, että uskalsit. Kiitä herkkyyttäsi kohdata toinen. Näe miten paljon annoit ja miten paljon sinulla edelleen on annettavaa. Kokemasi merkityksellisyys ei määrity sen kautta, että jokin on päättynyt, vaan siitä käsin, että menit kohti ja päästit lähellesi. On asioita, joiden on päätyttävä, jotta voisimme oppia jotain todellista itsestämme. Voit luottaa siihen, että tulet vielä oivaltamaan syvemmin, miksi näin täytyi tapahtua.

Sinulla ei ole hävettävää.

Mikään ei yhdistä meitä ihmisiä niin kuin kaipuu rakastetuksi tulemiseen. Anna särkyneen sydämesi avata sinut myötätunnolle kaikkia niitä kohtaan, jotka tavallasi kokevat menetystä. Häpeämme usein ihmisyyteen kuuluvaa kipua. Kuvittelemme, että “vain minulle käy näin”. Tosiasiallisesti olemme eniten yhtä vain kahdessa: tuskassamme ja rakkaudessamme.

Kun hengität sisään, voit hetken ottaa vastaan paitsi omaa myös toisten kipua. Kun hengität ulos, voit hengittää vapautta ja rakkautta – niin itsellesi kuin muillekin. Myötätunto on parasta haavalääketta ja se kutoo sinut tiiviimmin osaksi ihmisyyden verkkoa.

Rakkautta ei kukaan voi ottaa sinulta pois.

Kun tuska on suurimmillaan, muista, että silläkin hiekkaerämaalla, johon särkynyt sydämesi sinut heittää, on äärensä. Mikään ei ole loputonta, eikä jatku ikuisesti, paitsi kaiken yli käyvä rakkaus. Rakkaus ei hylkää sinua koskaan.

Arvosi ei määrity toisen ihmisen kautta.

Olet rakastettava ja rakkauden arvoinen aina. Miten tahansa toinen ihminen asiansa onkaan esittänyt, ei arvosi koskaan määrity hänen näkemyksensä kautta. Pysy itsesi puolella ja anna huomion levätä itsessäsi. Näin vahvistat kokemustasi siitä, että et ole koskaan yksin. Sinulla on aina sinut.

Ota vastaan rakkautta.

Avaudu näkemään ja vastaanottamaan rakkautta ja huolenpitoa sieltä mistä sitä juuri nyt on saatavilla. Anna ystävien lohduttaa, anna luonnon tulla lähelle. Jos tyylilajisi elämässä on loputon pärjääminen, on viimeistään nyt hyvä hetki pyytää ja vastaanottaa apua.

Sinun ei tarvitse kiirehtiä.

Anna ajan lempeyden kuljettaa itsesi sille keitaalle, joka vähitellen alkaa sarastaa horisontissa. Se keidas on todellinen ja versoo uutta jo silloin, kun et sitä itse saata nähdä. Voit luottaa, että uutta on tulossa, vaikka et sitä vielä koe.

Palaan aika ajoin seuraavaan mietelauseeseeni ja toivon, että myös sinä löydät siitä lohtua: Olemme kaikki maailmankaikkeuden tuhkaa ja tähtipölyä. Se lyhyt hetki, jonka täällä jaamme, on jonkin arvoinen vain siksi, että uskalsimme rakastaa.

Kiitä siis itseäsi, että uskalsit.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image