Oletko huomaamattasi stressaantunut? Nämä 10 oiretta voivat paljastaa salakavalasti hiipineen ylikuormituksen

Stressi näkyy eri ihmisillä eri tavoin. Toisilla keho hälyttää herkemmin, kun taas toiset porskuttavat pitkäänkin huomaamatta kuormituksen kasaantumista.

Tavallisten fyysisten stressioireiden kuten unihäiriöiden, pää- ja selkäsärkyjen, vatsaoireiden, flunssakierteiden ja kireiden niska-hartiaseudun lihasten lisäksi stressi ilmenee monella ei niin ilmeisellä tavalla.

Nämä 10 oiretta voivat paljastaa salakavalasti hiipineen ylikuormituksen:

1. Tunnet olevasi jatkuvasti ärtynyt ja lyhytpinnainen. Pienikin vastoinkäyminen tai ei-toivottu muutos päivän aikana saa sinut hermostumaan.

2. Et tunne innostuvan oikein mistään ja huomaat ajattelevasi negatiivisesti lähes asiasta kuin asiasta.

3. Itkeskelet ilman erityistä syytä. Tunnet olevasi koko ajan hieman alakuloinen ja saatat purskahtaa itkuun kesken työpäivän tai matkalla kotiin.

4. Sinun vaikea pysähtyä ja täytät huomaamattasi tyhjät hetket jollakin tekemisellä. Saatat esimerkiksi havahtua usein selaamasta somea ja kahlaamasta läpi uutisivirtaa ilman, että edes rekisteröit lukemaasi.

5. Sinun on vaikea tehdä päätöksiä. Arkisetkin valintatilanteet tuottavat kohtuutonta ponnistelua. Jahkailet ja siirrät asioita eteenpäin.

6. Huomaat eristäytyneesi ystävistäsi. Et ole jaksanut pitää yhteyttä, kysellä kuulumisia tai sopia tapaamisia entiseen malliin.

7. Unohtelet asioita ja sinusta tuntuu, että mikään lanka ei meinaa pysyä käsissäsi. Tarvitset muistilapun aivan kaikkeen.

8. Työasiat pyörivät päässäsi myös vapaa-ajalla kuin kela, jota et pysty pysäyttämään. Saatat herätä toistuvasti työaiheisiin uniin.

9. Et muista, milloin viimeksi olisit nauttinut jonkin asian tekemisestä, mistä ei ole suoranaista hyötyä kuten hyvän kirjan lukemisesta, elokuvan katselusta tai muusta kulttuurikokemuksesta.

10. Sinusta tuntuu, että kaikki vapaa-aika menee töistä palautumiseen. Huomaat, että kaikki harrastukset ja asiat, joista yleensä nautit, ovat pikkuhiljaa jääneet.

Jos tunnistit useamman kohdan listasta, voi olla hyvä hetki ryhtyä tietoisesti raivaamaan tilaa itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi.

Haluaisitko oppia kuuntelemaan kehoasi paremmin ja lisätä myötätuntoa itseäsi kohtaan? Tutustu Kotona kehossa -kirjaan:

Tutustu myös Lempeyttä keholle -kortteihin ja vahvista kehoyhteyttäsi lempeillä harjoituksilla:

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Sinä ihana ❤ Etukupongilla joulu24 saat joulukalenteritilauksen ilman toimituskuluja. Kuponki aktivoituu kun lisäät ostoskoriin Lempeiden sanojen joulukalenterin ja on voimassa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka Hidasta elämää -verkkopuodissa.
Tilaa joulukalenteri
close-image