Loppuiko seksi yhtäkkiä kesken? 3 vinkkiä kiperään tilanteeseen!

Aluksi on ihanaa, kosketus tuntuu taivaalliselta ja yhteys kumppaniin on saumaton. Aivan yhtäkkiä jokin muuttuu: rytmi katoaa, yhteys tuntuu hälvenneen, olo on hankala – ja hämmentynyt.

Kehot etsiytyvät kauemmas toisistaan, irralleen, eikä ajatus läheisyydestä tunnu enää lainkaan samalta kuin hetki sitten. Seksi ei onnistu, läheisyys katosi – mitä ihmettä tapahtui?

Aina emme tiedä, mikä saa meidät kokemaan särön yhteydessämme toiseen ihmiseen. Voi olla, että toisen mieleen iskee yllättäen pelko siitä, että hän tekee jotain, mistä toinen ei pidä, eikä osaa sanoittaa asiaa tai päästää siitä irti. Tai ehkäpä jomman kumman keho liikahtaa tavalla, joka tuntuukin epämukavalta, ja tämä vie huomion.

Mitä kannattaa tehdä, kun seksi ei onnistu vaan tuntuu loppuvan kesken?

  1. Älkää ylianalysoiko tilannetta. Ei ole välttämättä tärkeää ymmärtää, mihin yhteys katosi. Mielen tason analyysi ei välttämättä tuo teitä lähemmäs toisianne. Teidän ei välttämättä tarvitse puhua lainkaan, jos ette halua. Toki on tärkeää jakaa tuntemuksiaan, jos siihen kokee sydämessään tarvetta.
  2. Luokaa välillenne lämpöä. Hymyilkää ja puhukaa toisillenne ystävällisesti, pitäkää kädestä kiinni tai sukeltakaa uudestaan toistenne syleilyyn – mikä vain siinä hetkessä tuntuu parhaalta. Kun luotte välillenne lämpöä millä tahansa sillä hetkellä luontevalla keinolla, mieltä ei pääse valtaamaan epävarmuus, joka johtaa ihmeellisen helposti riitaan!
  3. Olkaa mahdollisimman rehellisiä siitä, miten haluatte jatkaa juuri sillä hetkellä. Koska koskettaminen olikin äsken maailman ihaninta, ei ole välttämättä helppoa päästää irti siitä, että hetki onkin nyt ohi. Toisaalta hetkenne saattaa hyvinkin jatkua eroottisissa merkeissä – ehkäpä jotenkin erilaisena. Tässä vielä kaksi erilaista näkemystä asiaan:
    • Älkää jatkako väkisin, vain jotta seksi loppuisi orgasmiin. Ehkäpä eroottinen hetkenne oli siinä, ja nyt on jonkin muun aika – vaikka se loppuikin yllättäen.
    • Älkää lopettako sen takia, että pohditte katkosta turhaan tai että koetta epävarmuutta seksiin tulleesta säröstä.

Koeta välttää toisen syyttämistä, kuoreen vetäytymistä tai pinttymää: “Tämän olisi pitänyt mennä toisin”. Kuten olet varmasti monta kertaa huomannut, nuo reaktiot eivät auta oikeastaan missään tilanteessa! Vaikka ne ovatkin inhimillisiä reaktioita, niiden ansaan ei kannata pudota.

Kuuntele ja salli itsellesi kaikki tunteet ja ajatukset, mutta älä elä niiden mukana. Kohtaa ne lempeästi, niin luot myös itsemyötätuntoa. Ja kun olet salliva itseäsi kohtaan, pystyt kohtaamaan myös kumppanisi rakkaudella – myös silloin, kun hetkeenne tulee särö.


Löydät Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image