Onko ”tavallinen” seksi tylsää? Ei ole – kokeilunhalu on ihanaa, muttei pakollista!

Kokeilunhalu otsikoidaan mediassa tyypillisesti näin: ”Oletko jo kokeillut…?” Jutuissa saatetaan hehkuttaa kaikenlaisia erikoisia tekniikoita, asuja ja asentoja, ja vähätellä ”tavallista” seksiä. Tämä saattaa luoda turhia epävarmuuden tunteita ja jopa saada sinut ajattelemaan: Olenko jotenkin tylsä, jos en oikeastaan halua kokeilla erityisiä tekniikoita, leikkejä tai välineitä?

Lyhyesti sanottuna: Et ole.

Ilmennät sydämesi halua kehosi kautta

Seksi ja erotiikka eivät määrity ensisijaisesti asennoista, tekniikoista tai välineistä. Saat toki leikitellä myös fyysisen nautinnon, roolien ja muiden mahdollisuuksien kautta, jos kaipaat sitä vilpittömästi. Kokeiluilla ei kuitenkaan ole mitään itseisarvoa.

Varsinkin mediassa nostetaan paljon esiin kuvaa siitä, miten jännittävää on kokeilla kaikenlaista uutta. Kaikenlaiset elämykset ovat toki kaunis osa elämää, mutta elämysten itseisarvoinen jahtaaminen ei todellakaan tuo rauhaa.

”Been there, done that.” eli hieman ylpeilevä kokemusten jakaminen ei myöskään tuo rauhaa – ei kertojalle eikä kuulijalle. Seksielämä saa olla leikkisä, villi tai hyvin herkkä ja vaihtelevasti näitä kaikkia. Se saa kuitenkin olla myös hyvin yksityinen asia, johon mikään ulkopuolinen ei vaikuta. Ei median painostus, ystävien kertomukset eikä edes oman kumppanin mielipiteet.

Älä anna minkään eksyttää sinua oman sydämesi äänestä. Saat tehdä seksissä juuri sellaisia asioita, jotka saavat sydämesi iloitsemaan. Toki joskus kaipaamme kumppaniltamme hieman tukea tai rohkaisua avautumiseen. Painostusta emme tarvitse milloinkaan.

Kokeilunhalu on ihanaa, muttei pakollista

Suorittaminen on tuttua nykypäivän kulttuurissa meille kaikille. Miten tehdä töitä, miten syödä, miten kuntoilla tai kävellä – kaikkeen löytyy valtavasti erilaisia neuvoja. Tee näin, tämä on paras tapa…

Elämään voi toki saada paljon näkökulmia erilaisista vinkeistä, mutta niistä voi tulla myös paineita. Eikö se riitä, että syön sen mukaan, mikä minusta tuntuu oikealta? Eikö se ole tarpeeksi, että rakastan itseäni ja kumppaniani, ja ilmaisen rakkauttani rakastelun kautta?

Kyllä, vähemmän voi olla enemmän.

  • Mitään ei tarvitse kokeilla vain siksi, että siitä puhutaan mediassa tai koska muutkin näyttävät olevan kiinnostuneita siitä.
  • Kaikkea itselle ja kumppanille turvallista saa kokeilla, jos koet siihen sisäisen kutsumuksen.

Tärkeintä on, että unohdat kaikki ulkoiset paineet ja kuuntelet sydäntäsi: mitä sinä haluat juuri nyt?

Vain sinä itse tiedät, mitä haluat seksielämääsi.


Löydät Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image