Näin seksistä tulee tutkimusmatka, josta löytyy aina uutta – Herätä halu aistien avulla

Seksuaalinen halu on yksilöllinen samoin kuin ruokahalu. On merkityksellistä halun syttymisen tai sammumisen kannalta, miltä mikin maistuu, tuoksuu, näyttää, tuntuu, kuulostaa.

Seksuaaliterapiassa olen huomannut, että haluun liittyvissä asioissa halun sytyttäjät ja sammuttajat voivat olla vaikeita tunnistaa. Emme ole tulleet pohtineeksi niitä juurikaan.

Usein pyydän asiakasta pohtimaan halun sytyttäjiä ja sammuttajia eri aistien kautta. Aistien kautta on helpompi lähteä tarkastelemaan halua, koska sytyttäjien ja sammuttajien tunnistaminen voi olla äkkiseltään kovin vaikeaa.

Olen luetellut alle useita kysymyksiä, joiden avulla voit lähteä tarkastelemaan omaa seksuaalista haluasi. Löydät kysymyksiin vastaamalla sen mitkä sinut sytyttävät ja sen mitkä sammuttavat seksuaalisen halusi.

Näköaisti

Pohdi maailmaa silmiesi kautta ja linkitä näköaistimuksesi seksuaaliseen haluun. Mikä sinusta on seksikästä? Mikä visuaalinen ärsyke kiinnittää huomiosi?

Puhutaan peppu-ja tissi-ihmisistä. Sillä voidaan tarkoittaa, mihin kropassa kiinnittää huomion ja kumpi sytyttää enemmän. Kun kerrotaan, että ihminen on seksikäs tai kun hän kantaa itsensä hyvin, mitä se sinusta tarkoittaa? Onko se jokin tietty ele vai ominaisuus mikä ihmisessä on? Mikä kehon osa on sinusta erityisen kiinnosta, kiihottava, miellyttävä, sytyttävä?

Mikä minussa itsessäni on seksuaalisesti vetoavaa?

Katsomme toista ihmistä seksuaalisen halun näkökulmasta, mikä hänessä sytyttää, mutta mitä olisikin katsoa itseä? Mikä visuaalisesti minussa itsessäni sytyttää minun haluni? Tiedänkö, mikä minussa sytyttää kumppanini halun? Mikä itsessäni on seksikästä, sensuellia, halun nostattavaa? Kuinka eroottinen olenkaan omilla silmilläni katsottuna?

Fantasiat

Visuaalisuus on myös päässämme. Fantasiamme ovat visuaalisesti rakennettuja seksuaalisen halun sytyttäjiämme. Työssäni olen huomannut, että fantasiat ovat monella ihmisellä vajaakäytöllä tai tyystin unohtuneet.

Fantasioissa voimme rakentaa juuri sellaisen ”seksinäytelmän” kuin vain osaamme kuvitella. Siinä voivat kaikki palaset olla juuri niin kuin haluamme. Tätä puolta on tärkeää myös hyödyntää omassa seksielämässä ja halun sytyttämisessä. Fantasiassa kaikki voi olla täydellistä!

Tuntoaisti

Ajattele tuntoaistia ja tuntoaistilla. Minkälainen kosketus tuntuu hyvältä? Miten kehon eri osissa erilainen kosketus tuntuu? Miltä tuntuu sively, puristelu, läpsyttely, raapiminen, hipsuttelu, läimäytys? Miltä mikin tuntuu selässä, niskassa, päänahassa, nilkoissa, jalkapohjassa, varpaissa, kainalossa, vatsalla, reisissä, pohkeissa, pakaroissa?

Miltä tuntuu kylmä, kuuma, nahka, höyhen, kumi, puu, muovi tai sametti eri osissa kehoasi? Minkälainen tuntoaistimus herättää? Mikä ei tunnu hyvältä? Mikä tuntuu seksikkäältä?

Miltä tuntuu hyväillä eri kehon osillasi kumppaniasi? Miltä iho, karvoitus, hiukset tuntuvat sormenpäilläsi, poskillasi, kaulallasi, varpaillasi, pohkeillasi? Tuntoaistimuksen kautta seksintutkimusmatkastakin tulee aivan uudenlainen. Iho on valtava elin ja yksi tärkeimmistä seksielimistä!

Makuaisti

Ajattele seksiä makuaistin kautta ja makuaistilla. Minkälainen maku on juuri mieleesi? Miltä kumppanisi maistuu? Poskelta? Miltä maistuu hiki? Miltä kehon eritteet? Miltä maistuu puhtaus? Miltä maistuu persoona?

Miltä maistuu kiihko? Miltä maistuu halu? Mikä maku sytyttää? Mikä maku on ällöttävä ja halun sammuttaja? Tiedätkö miltä itse maistut? Onko makuja, jotka tuovat muistoja erotiikasta, halusta, seksuaalisesta vetovoimasta?

Hajuaisti

Miltä seksi ja seksuaalinen halu näyttäytyvät hajuaistin kautta? Mikä tuoksu sytyttää sinut välittömästi? Onko se ihmisen oma ominaistuoksu vai jokin parfyymi? Onko se kumi, nahka, savu, kukkaistuoksu, myski? Tiedätkö miltä seksi sinusta tuoksuu?

Maailma on täynnä tuoksuja. Monet olemme myös tuoksuyliherkkiä. Tiedämmekö enää miltä puhdas tosiasiassa tuoksuu? Miltä iho tuoksuu? Miltä tuoksuu hiki? Miltä sinä tuoksut? Mikä on ominaistuoksusi?

Teemme valintoja tuoksun kautta hyvinkin paljon. Ihmisestä erittyvät feromonit vaikuttavat myös parinvalintaan. Hormonimme ohjaavat miltä tuoksumme. Nainen tuoksuu kuukautiskierron alkuvaiheessa erilaiselta kuin loppuvaiheessa. Mitä syömme ja miten liikumme vaikuttavat tuoksuumme. Peseytymällä emme vaikuta niin paljon tuoksuumme kuin kuvittelemme. Olemme myös keinotekoisilla hajusteilla erkaantuneet todellisista tuoksuista.

Kuuloaisti

Miltä kuulostaa halu? Mikä ääni on todellinen turn off eli halun välitön sammuttaja? Miltä seksi kuulostaa sinun korvissasi?

Mikä ääni sytyttää sinut? Onko se jokin ele tai kehon osa, josta kuuluu ääni? Onko se jokin tietty kappale, joka saa halun virtaamaan suonissasi? Onko ne sanat, jotka sanotaan korvaasi? Miltä sinä kuulostat? Miltä kuulostaa kumppanisi?

Seksuaalinen halu ja aistit

Aistien kautta tulee seksistä suuri tutkimusmatka, josta löytyy aina uutta! Aistien kautta tarkasteluna seksistä tulee monipuolisempaa. Samalla kun kysyt itseltäsi näitä lukemattomia kysymyksiä opit itsestäsi uutta. Kun kysyt nämä kumppaniltasi, löydätte aivan uutta seksiinne! Saatamme jumiutua seksissä hyvin kapeaan katsantokantaan ja joskus on hyvä herätellä itseä pohtimaan asioita ihan eri näkökulmista. Aistit ja seksuaalinen halu voivat olla yksi näkökulma.

 

Kurkkaa Pauliina Flangin uutuuskirja Rakkaus on tekoja arjessa – Parisuhteen voimakirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image