Seksuaalinen halu ei syty sillä, että joku toinen haluaa sen syttyvän – Tiedätkö, mikä saa sinut syttymään?

Seksuaalinen halu on yksilöllinen kuten ruokahalukin. Osalla meistä ruokahalu on kyltymätön, osalla ongelmallinen, osalla nirso, osalla hävinnyt, osalla ristiriitainen.

Osalla meistä seksuaalinen halu pulppuaa, pysyy helposti hereillä ja virkeänä ilman suurempia temppuja. Osalla halun sytyttely vaatii enemmän työtä ja osalla halu on kuin hiipunut hiillos tai sammunut kokonaan.

Kaikki halun muodot ovat ok. Tärkeintä on miettiä, toivoisitko sinä, että haluaisit enemmän, vähemmän, useammin, helpommin. Jos tämä toive on kumppanisi toive, unohda se. Kysy itseltäsi, mikä on minulle tärkeää. Seksuaalinen halusi ei syty, vaikka kuinka joku toinen haluaisi sinun halusi syttyvän.

Jotta omaan seksuaaliseen haluun voi vaikuttaa, on tunnettava itsensä.

Tiedätkö sinä mikä sytyttää halusi? Tiedätkö mikä sammuttaa halusi?

Käytä seksuaalisen halusi pohdintaan kaikkia aistejasi

Helpointa on lähteä pohtimaan eri aistien kautta, mitkä asiat vaikuttavat seksuaaliseen haluusi sammuttavasti tai sytyttävästi.

Mikä ääni? (Kuulo)
Mikä visuaalinen ärsyke? (Näkö)
Mikä tuoksu/haju? (Haju)
Millainen kosketus toisen tekemänä, itseni tekemänä tai vaatteen kautta? (Tunto)
Mikä maku saa minut syttymään tai mikä on minusta epämiellyttävä maku? (Maku)

Sitten voi miettiä omaa seksihistoriaansa, mitkä siellä olivat erityisen sytyttäviä asioita, tilanteita ja mitkä taas halua sammuttavia. Mikä omassa kumppanissa on halun kannalta merkityksellisintä? Mikä minussa itsessäni? Entä mikä vaikutus on ympäristöllä? Pidänkö hämyisyydestä, siisteydestä?

Kun tiedän omat vastaukseni, tiedänkö kumppanini? Minkälainen on hänen halunsa? Helposti syttyvä? Helposti sammuva? Mistä hän pitää erityisesti ja mikä on todellinen turn off eli halun latistaja?

Perustarpeet ovat aina etusijalla

Seksuaaliseen haluun vaikuttavat myös uni, nälkä, stressi, sairaudet, lääkitykset, elämäntilanteet, hormonit, kuukautiskierto. Nämä kaikki on otettava myös huomioon. Siksi halu saattaa sammua tai syttyä hyvinkin vaihtelevalla tavalla. Lisäksi halu vaihtelee iän mukaan ja saattaa olla tänään aivan eri kuin huomenna.

Tärkeää seksuaalisen halun kannalta on siihen tutustuminen. Jos olet suhteessa, kerro rohkeasti asioista, jotka sytyttävät sinua ja asioista, jotka sammuttavat. Kuule, mitä kumppanisi kertoo.

Aistikkaita hetkiä halun äärellä!


Pauliinan Rakkaus on tekoja arjessa -kirja on kuunneltavissa äänikirjana esimerkiksi Bookbeatista.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image