Miehelle tärkeintä ei aina ole ura – Perheelle omistautuminen voi antaa miehuudelle erityisen merkityksen

Miehen tärkein tehtävä ei ole aina hänen henkilökohtainen missionsa.

Monissa teksteissä viitataan siihen, että maskuliininen (voi olla mies, nainen tai kuka tahansa) on ensisijaisesti olemassa omaa ”missiotaan” varten. Tämä missio (päämäärä/tehtävä/elämäntehtävä) ohittaa jopa hänen kaikista rakkaimmat ihmiset. Ajattelin pitkään itse noin. Mutta en enää, ja tässä syy miksi.

Me tulemme kyläyhteisöistä ja sitä ennen heimoista, joissa asuimme toisten ihmisten keskellä. Kun ihan vasta (historiallisesti tarkasteltuna) muutimme maalta kaupunkiin, aloimme eristäytymään. Meistä on tullut isoissa laumoissa eläviä yksinäisiä olentoja.

Yksinäisyys on jatkuvasti nousussa, vaikka meillä on kaikki teknologia, joka mahdollistaa yhteydenpidon. Yksinäisyydestä helposti seuraa masennusta, jopa merkityksen kadottamista.

Kun elämme erkaantuneena luonnosta, meille tulee myös erilainen tapa elää elämää. Me katsomme helposti itseämme kaikesta erkaantuneena, niin kuin se saattaa isoissa laumoissa näyttäytyäkin. Yhdessä, mutta silti jokainen täysin omaa elämäänsä eläen.

Tämä erkaantuneisuus on tehnyt ajastamme hyvin itsekeskeistä ja usein huonosti toimivaa. Me näyttäydymme useissa tilastoissa ”hyvinvointivaltiona” ja samaan aikaan olemme menettäneet kaikista tärkeimpiä arvojamme:

  • yhteyden toisiin ihmisiin
  • yhteyden luontoon.

Se miksi monesti näyttää siltä, että maskuliiniselle ominaisuudelle tärkeintä on oma missio, kumpuaa mielestäni tästä. En näe, että yhteisöissä yksilön oma tavoite olisi yhtä merkityksellinen, kuin yhteisen hyvän saavuttaminen.

Mitä tämä pohjustus tarkoittaa?

Minä olen havahtunut siihen seikkaan, että tärkeintä on perheeni.

Tärkeimpiä ovat ne ihmiset, joita kasvatan, jotka kasvattavat minua ja joiden kanssa päätän kasvaa yhdessä. Minun henkilökohtaisen missioni on oltava linjassa tuon arvon kanssa, jotta voisin voida hyvin.

Jos henkilökohtainen suuntani elämässä aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta perheelleni, itsekkyyteni on ottanut vallan yhteisen hyvän kustannuksella.

Se, mitä teen työkseni, on minulle suunnattoman tärkeää. Ja se, miksi teen sitä, on tällä hetkellä vieläkin tärkeämpää. Teen sitä perheeni vuoksi (johon myös itse kuulun, en ole erillinen osa sitä).

Teen työtä siksi, että saisin antaa ihmisille lahjaani. Sen on tuotava hyvää myös perheelleni, jokaisessa osa-alueessa. Se on tuotava:

  • taloudellista hyvinvointia
  • fyysistä turvan kokemista
  • emotionaalista turvaa ja hyvinvointia
  • suurimman rakkauteni perheelle, ei pelkästään työlle
  • aikaa suhteessa arvostukseen – perheelle pitää olla enemmän aikaa, kuin työlle. Laatu on avainsana tässä, ei pelkkä ajan määrä
  • enemmän iloa, naurua, kikatusta, rakastumista, elinvoimaisuutta kuin surua, kuormitusta, syyttelyä ja vetäytymistä.

Jos annan työssäni asiakkailleni eloisan, leikkisän, kiinnostuneen, läsnäolevan, elinvoimaisen, keskittyvän, flowmaisen energisen version itsestäni – eikö kotona ansaita vähintään se?

En voi pitää ihmisiä elämässäni itsestäänselvyytenä. Jokainen rakkaimmistani voi olla poissa milloin vain. He voivat myös päättää lähteä.

Jos pidän ihmisiä itsestäänselvinä, on minulla varaa perseillä ja mennä puoliteholla. Ihmiset (kuten usein asiakkaat), joita en pidä itsestäänselvinä, ovat ne mihin panostan parhaan version itsestäni.

Haasteista huolimatta olen täysin läsnä, kiinnostunut, ihastunut, avoimempi ja keskittynyt hetkeen, jota koemme. Niinpä kyseessä voi olla usein vain uskomusten tarkistaminen – omistatko ketään ihmistä?

Tämän tekstin tarkoitus EI OLE määrittää sitä, mikä on sinulle tärkeää. Mutta toivottavasti se vapauttaa sinua toteuttamaan sinulle todella tärkeitä elementtejä, joita ei hallitsisi vanhat kaavat, jotka usein rajoittavat.

Sinä saat halutessasi nostaa perheesi ykköseksi, jos se sinulle tuntuu tärkeimmältä. Vaikka muut ihmiset eivät kannustaisi tai tukisi sinua siinä, sinulla on silti täysi vapaus valita niin.

Heimoissa miesten tehtävä oli suojella. Suojella fyysisesti naapuriheimolta, petoeläimiltä ja vaaroilta. Nykyään meillä ei ole enää niin paljon tätä fyysisen turvan luomisen mahdollisuutta. Kaikki ovat kohtuullisen hyvin suojassa muutenkin.

Silloin moni, joka tuntee sisällään kaipuun palvella suurempaa ja suojella kaikista pyhintä, ei välttämättä löydä paikkaa, missä niin voisi tehdä. Voit edelleen palata tuohon arvokkaaseen, pyhään olemukseen, joka suojelee ja rakastaa.

Minulla se tapahtuu perheen kautta. Pääsen siinä kohtaamaan yhden miehen piilotetuista merkityksen pilareista – vastuun ottamisen rakkaista ihmisistä omalla läsnäolollani ja aidolla persoonallani. Ja omistautumalla noille ihmisille parhaalla mahdollisella tavalla. Epätäydellisenä, mutta silti omistautuen rakastamaan heitä, jotka ovat kaikkein rakkaimpia.

Näytä sinäkin se omalla toiminnallasi ja tee jokaiselle asianomaiselle selväksi, kuinka arvokkaita, pyhiä ja kauniita he ovat. He ovat sen ansainneet. Perhe.

Luonnollisin versio minusta -blogia sponsoroi Biomed

ps. Viikon valintani blogia sponsoroivan Biomedin valikoimista on uusi, vahva Ashwaganda vahvistamaan, rentouttamaan ja parantamaan unenlaatua.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image