Kirje koulunsa päättävälle – “Vielä epäonnistumisten jälkeenkin elämäsi tulee olemaan täynnä toisia mahdollisuuksia”

Sinulla on ehkä mielessäsi unelmia, haaveita tai tavoitteita tulevaisuuden varalle. Pidä niitä varjeltuna sydämessäsi, sillä elämä tulee näyttämään paljon polkuja ja valtateitä, jotka eivät ole sinun teitäsi. Elämä tulee houkuttelemaan sinua suuntiin, joista luvataan menestystä, rikkauksia tai selkään taputteluita. Mutta mikään noista suunnista ei ole sinun suuntasi, jos sydämesi ei sykähtele siihen suuntaan. ”Pidä pääsi” sanotaan, mutta minä sanon: ”Pidä sydämesi!”

Polullasi kohtaa jokainen ihminen täydellisenä. Niin täydellisenä kuin kaunein auringonlasku tai kesäsateen jälkeinen kirkkaus. Sinun ei tarvitse pitää muista, palvella heitä tai tehdä heidän puolestaan mitään, mikä on itseäsi vastaan. Mutta arvosta ja kunnioita jokaista elävää: kaikki yrittävät parhaansa, vaikka lopputuloksesta voisi muuta päätellä. Myös sinä yrität parhaasi. Ja sinä päivänä, kun väistämättä tulet toimimaan ristiriitaisella tavalla, ole itsellesi armollinen. Sinäkin yrität parhaasi. Aina.

Elämäsi tulee olemaan täynnä mahdollisuuksia. Ja vielä epäonnistumisten – tai paremmin sanottuna oppiläksyjen – jälkeenkin elämäsi tulee olemaan täynnä toisia mahdollisuuksia. Ja aina uusia mahdollisuuksia. Mikään unelma, tavoite tai haave ei ole toteutuessaankaan elämän päätepiste, täydellinen lopputulos, vaan osa elämän helminauhaa, jossa hetket seuraavat toisiaan, hetket, jotka kuljettavat sinua tilanteisiin, joita et olisi voinut etukäteen edes kuvitella.

Tulet huomaamaan, että elämä on tarua ihmeellisempää. Elämässä tapahtuu asioita, joita et voi etukäteen varmistella, suunnitella, kontrolloida tai kuvitella. Ja hyvä niin, koska elämä pääsee usein yllättämään myös positiivisesti, kun antaa elämälle tilaa tapahtua. Haaveile, mutta älä suunnittele liikaa. Haahuile. Seikkaile. Eksy. Kokeile. Uskalla. Anna elämälle mahdollisuus olla sinulle hyvä. Parempi. Paras.

Elämässä on yksi ihminen, jonka kanssa joudut elämäsi loppuun saakka sopimaan, sovittelemaan, juttelemaan ja tulemaan toimeen. Koko elämäsi ajan joudut opettelemaan, kuinka rakastaa tuota tyyppiä, joka on välillä tosi fiksu ja välillä päästelee pelkkiä aivopieruja. Et voi pyytää tyyppiä muuttamaan omaan asuntoonsa, hankkimaan omaa elämää tai lähtemään lomalle, jotta saisit välillä olla rauhassa. Tuo tyyppi, jonka kanssa elät koko elämäsi, olet sinä itse. Parasta, mitä voit tehdä, (siis parempaa kuin menestyä koulussa, töissä tai parisuhteessa!) on tutustua tuohon tyyppiin niin, että sen kanssa on levollista. Niin, että tyyppi juttelee mukavasti tarvittaessa, on aina sinun puolellasi, antaa sinulle mahdollisuuksia ja rakastaa sinua aina, kaikissa tilanteissa. Etenkin niissä tilanteissa, kun tuntuu, että maailmassa ei ole ketään muuta, joka rakastaa, tai yhtään paikkaa, johon mennä.

Muista, että sinussa on aina kaikki voima, rakkaus ja mahdollisuudet. Ne ovat aina mukanasi, aina käytössäsi (no, okei, joskus täytyy vähän pysähtyä, että löytää ne itsestään – mutta siellä ne ovat!). Siksi sinun elämäsi on täysin ainutlaatuinen eikä kenelläkään muulla ole sitä, mitä sinulla on. Se on sinun supervoimasi. Sinun elämäsi.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image