Voiko seksielämä parantua harjoittelemalla? – Kyllä voi, ja paljon!

Joidenkin parien seksielämä lähtee käyntiin heti ensi kerrasta alkaen helposti. Toiset parit taas löytävät yhteisen rytmin hitaammin. Jotkut elämän tapahtumat kuten vaikkapa lapsen syntymä tai työstressi, voivat tuoda seksielämään hetkellistä rasitusta. Ei pidä luulla, että ”tällaista tämä nyt on”. Jos ajattelet näin, se on kuin luulisit peruskuntosi olevan aina samanlainen. Sehän ei pidä lainkaan paikkaansa. Asioita voi miltei aina muuttaa tekemällä niille jotakin.

Seksielämä paranee toki ajan myötä, kun esimerkiksi parin välinen luottamus sekä oman ja toisen kehon ymmärtäminen syvenee, mutta se paranee myös harjoittelemalla.

Minkälaisia harjoituksia voi tehdä, jotta seksielämä syvenee?

  1. Tunneyhteyden tason harjoituksia, joissa kasvatatte ymmärrystä, luottamusta, välittämistä, lempeyttä ja kiintymystä
  2. Teknisen tason harjoituksia, joissa opettelette käytännön tasolla esimerkiksi mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei, mikä kiihottaa, mikä asento toimii

Tunneyhteyden tason harjoitukset ovat todella antoisia. Ne vaativat sen, että pari ottaa aikaa kohdata toisensa. Se saattaa tuntua aluksi ujostuttavalta tai kiusalliselta, mutta lopulta on valtavan rentouttavaa kohdata toinen aidosti ja antaa myös itsensä tulla nähdyksi.

Voi olla helpompaa kohdata jonkin harjoituksen avulla sen sijaan, että istuisitte vain sohvalla ja päättäisitte kohdata syvällisesti. Kirjassani Seksi ja läsnäolo on paljon keskustelu- ja kosketusharjoituksia, joiden avulla on helppoa ja luontevaa kohdata. Suosittelen myös lämpimästi Layla Martinin Couples Masterclass -videota, joka sisältää kolme erilaista kohtaamisharjoitusta. Video on maksuton, ja voit kuunnella sen tästä.

Teknisen tason harjoituksissa voit luvan kanssa kysyä kumppaniltasi kaiken, minkä olet aina halunnut tietää: ”Onko tällainen silittävä kosketus hyvä, vai onko parempi puristaa hieman?” tai ”Olen aina halunnut kokeilla tällaista asentoa. Onnistuisiko se niin, että nostat jalkasi tähän?”

Teknisen tason harjoitukset ovat siitä ihania, että teidän ei tarvitse pitää yllä eroottista tunnelmaa, vaan voitte keskustella seksielämään liittyvistä asioista neutraalisti. Kun olo on varma, tiedätte, mikä toimii ja mistä toinen pitää. Silloin rakastellessa voi keskittyä nauttimiseen. Asiat muuttuvat ajan mittaan, joten on kiinnostavaa keskustella asioista aina uudelleen.

Seksielämä syvenee, kun sitä vaalii. Seksielämä kehittyy myös itsestään, muttei kannata jättää tätä upeaa mahdollisuutta käyttämättä. Mitä enemmän harjoittelette, sitä luontevammalta se tuntuu.

Harjoitukset ovat rentouttavia ja nautinnollisia, ja niiden avulla voitte vapauttaa myös joko fyysisen tai emotionaalisen tason asioita, jotka ovat estäneet läheisyytenne syvenemistä.

Syventykää, keskustelkaa, jakakaa ja nauttikaa!


Mitran ihana, kehuttu kirja Seksi ja läsnäolo sisältää yli 40 harjoitusta. Tilaa oma kappaleesi TÄSTÄ.
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image