5 asiaa, jotka sinun kannattaa tietää, jos deittailet introverttia

Monelle introvertille nopea deittailumaailma tuntuu yhtä houkuttelevalta kuin hampaan kiskominen ilman puudutusta. Introverteista saattaa tuntua siltä, että maailma suosii enemmän seurallisia, avoimia ja nopealiikkeisiä ekstroverttejä, ja että itsekin pitäisi olla samanlainen.

Kannattaa muistaa, että makuja on monia. Vaikka ekstrovertit voivat viehättää ulospäinsuuntautuneisuudellaan ja flirttailutaidoillaan, eivät kaikki halua ihmistä, joka on koko ajan äänessä ja esillä. Ekstroverttikin voi ihastua introverttiin juuri sen vuoksi, että introvertti voi tarjota menevälle ekstrovertille tasapainoa ja syvällisyyttä.

Introverttiyteen liittyy usein väärinkäsityksiä. Olen itsekin introvertti, mitä ei välttämättä heti huomaa. Kun olen ihmisten seurassa, olen iloinen ja avoin, ja tutustun helposti uusiin ihmisiin. Introverteille kuitenkin tyypillisesti sosiaalisuudesta seuraa usein väsähtäminen, liiasta sosiaalisuudesta jopa henkinen krapula. Palautumiseen menee paljon aikaa, jopa useita päiviä, jolloin ei tee mieli puhua kenellekään.

Ekstrovertille tämä on tietenkin täysin omituista. Kun introvertti ja ekstrovertti yrittävät deittailla keskenään, kahden erilaisen temperamentin kohtaaminen voikin aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita. Introvertin olisi hyvä oppia itsekin tunnistamaan omat mieltymyksensä ja ilmaisemaan itseään, jotta pahimmilta väärinkäsityksiltä ja yhteentörmäyksiltä voisi välttyä.

Näin ymmärrät introverttia:

1. Introvertti arvostaa omaa aikaa

Kun ekstrovertti saa voimansa muista ihmisistä, introvertti saa voiman itsestään.

Introvertin sisäinen maailma on rikas, ja hän on usein luova ja pohtii asioita syvällisesti. Hänellä ei ole mitään tarvetta olla koko ajan jonkun kanssa yhteydessä tai haalia ympärilleen paljon ihmisiä. Laatu korvaa määrän, ja siksi rima ystävien ja deittien suhteen on korkealla. Se ei tarkoita sitä, etteikö toisten ihmisten seura kiinnostaisi lainkaan, vaan sitä, että mikäli introvertti haluaa käyttää kallisarvoista aikaansa johonkin muuhun kuin itseensä, sen täytyy olla sen arvoista.

Jos introvertti joutuu käymään paljon turhilla treffeillä, morkkis saattaa olla kova, koska kaikki se aika on ollut pois siitä, että olisi voinut viettää aikaa parhaassa seurassa – omassa! Introvertille koti on rakas paikka. Hyggeily oli taatusti jonkun introvertin keksimä hieno nimitys kotona nysväämiselle.

2. Introvertti ei jaksa jauhaa tyhjänpäiväisyyksiä

Introvertti ei ole kiinnostunut small talkista, hän haluaa deep talkia. Siksi Tinderin kaltaiset nopeat sovellukset voivat olla introvertille painajaisia. Viestittely alkaa aina samalla tavalla ja jatkuvasti uuden ihmisen kanssa, yleensä sanalla ”moi”. Eikä introverttia kiinnosta vastailla kysymyksiin kuten ”jokos on lomat pidetty” – hän haluaa tietää, mikä on elämäsi pahin trauma!

Introverttina minua itseäni ahdistaa myös viestittely, joka alkaa aamulla hyvää huomenta -viestillä ja loppuu hyvää yötä -viestiin, etenkin jos en ole koskaan vielä edes tavannut koko ihmistä. Jos siinä välissä tulee vielä kyselyitä, että miten päivä on mennyt, paniikkikohtaus on valmis.

Introvertti ei ymmärrä, miksi hänen pitäisi olla raportoimassa kenellekään, miten päivä sujuu – se itse asiassa sujuisi paljon paremmin, jos häneen otettaisiin yhteyttä vasta sitten, kun on jotain oikeaa asiaa! Introvertille hiljaisuus ei siis ole merkki siitä, että asiat olisivat huonosti.

3. Introvertti inhoaa puhelimessa puhumista

Jos introvertti on kuin ihmeen kaupalla selvinnyt alkulätinöiden ohi hieman lähempään tutustumisvaiheeseen, suuri kriittinen kohta tulee siinä vaiheessa, jos toinen haluaa soittaa. Introvertti nimittäin inhoaa puhelimessa puhumista. Syynä saattaa olla se, että silloin ei näe toisen ilmeitä tai aisti muita vivahteita, jolloin toista on vaikeampi lukea.

Introvertin onkin hyvä oppia ilmaisemaan asia kauniisti, ettei pidä puhelimessa puhumisesta, ja ehdottamaan, että tapaisi mieluummin kasvotusten mahdollisimman pian. Tosin voi olla, että introvertti haluaa ensin kirjoitella ja ottaa toisesta kunnolla selvää, ennen kuin on valmis livetapaamiseen.

4. Introvertti voi olla liiankin hyvä kuuntelija

Koska introvertti on usein pohtinut asioita syvällisesti ja on kiinnostunut aidoista keskusteluista, hänelle voi olla helppo uskoutua.

Etenkin ekstrovertti, joka pitää puhumisesta, saattaa kokea introvertin kuuntelutaidon viehättäväksi ja hyödylliseksi ominaisuudeksi. Kuuntelijan rooli usein sopii introvertille. Hänen tulee kuitenkin olla varovainen, ettei joudu kenenkään terapeutiksi tai likaämpäriksi, esimerkiksi kuuntelemaan treffeillä deitin vuodatusta exästä.

Introvertin tuleekin opetalla vetämään rajoja, milloin keskustelu menee liian yksipuoliseksi ja kuormittavaksi, ja osata poistua tilanteesta ajoissa.

5. Introvertin deittailu on hitaampaa kuin ekstrovertilla

Introvertin on hyvä tunnistaa itselleen sopiva tapa tutustua ihmisiin. Ehkä se ei olekaan mikään sovellus, jossa pitäisi tehdä päätös sekunnissa, tai suuri ja äänekäs massatapahtuma. Introvertin kannattaa suosia aitoja kohtaamisia, rauhallisia paikkoja, uusia harrastuksia, pieniä ja intiimejä juhlia – mikäli nyt saa kammettua itseään kotoa minnekään.

Välillä kannattaa uskaltautua oman epämukavuusalueen ulkopuolelle ja näyttää lähestyttävältä, jos vaikka joku ekstrovertti tulisi juttelemaan.

Erilaisten temperamenttien sopiminen itselle löytyy vain kokeilemalla (olemmehan lisäksi usein itsekin sekoituksia introverista ja ekstrovertista). Kaksi introverttia voivat sopia toisilleen hyvin siksi, että he ymmärtävät toisiaan täydellisesti, mutta toisaalta he eivät välttämättä saa mitään aikaiseksi. Kaksi ekstroverttia taas voivat nauttia yhdessä sosiaalisista riennoista, mutta olla liikaakin menossa, jolloin keskinäinen suhde jää pinnalliseksi.

Toimivan yhdistelmän salaisuus

Introvertin ja ekstrovertin yhdistelmä voi toimia oikein hyvin, mikäli löytyy molemminpuolinen kunnioitus ja ymmärrys toisen erilaisuutta kohtaan. Jos ekstrovertti osaa antaa introvertille omaa aikaa ja pystyy tekemään asioita yksin tai muiden kavereiden kanssa, suhde voi toimia. Samoin introvertin tulee antaa ekstrovertille vapaus suhata edestakaisin ilman, että yrittää tehdä tästä itsensä kaltaista kotihiirtä. Toisaalta ekstrovertti voi saada introverttia liikkeelle ja kokemaan uusia asioita ja introvertti ekstrovertin rauhoittumaan ja keskustelemaan asioista syvällisemmin.


TOIMITUKSEN VINKKI: Jos deittailet introverttia, kokeile hänen kanssaan näitä kortteja!

Yhteyden kokemus on usein introverteille erityisen tärkeää – se tunne, että pääsette pintapuolisesta jutustelusta oikeasti tärkeisiin ja kiinnostaviin asioihin. Parisuhteen keskustelukortteja voi käyttää jo tutustumisvaihessa, kun haluatte syventää puheenaiheita ja tutustua oikeasti kunnolla.

Korttipakka sisältää 45 korttia ja nostattavat esiin teemoja menneisyyden opeista, tästä hetkestä sekä tulevaisuuden toiveista.

Voit tutustua kortteihin ja lukea käyttäjien kokemuksia TÄÄLTÄ.

 

P.s. Sinkkujen oma Facebook -voimaryhmä Hidasta sinkkuelämää löytyy täältä. Liity mukaan!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image