Uuden vuoden unelma jää pelkäksi pilvilinnaksi, ellet rakenna sille vankkoja perustuksia

Kirjoitan tässä postissa siitä, että aina unelmien tavoittelu tai suunnitelmien tekeminen ei ole parasta, mitä voit tehdä, kun vuosi vaihtuu. Parempi vaihtoehto voi olla satsata siihen perustaan, jolle unelmat voivat oikeassa kohtaa alkaa rakentua.

Halusin kirjoittaa tämän postin koska minulle on henkilökohtaisesti ollut käänteentekevää ymmärtää, että huonolle pohjalle on vaikea rakentaa mitään kestävää. Olen aina ollut luonteeltani sellainen, että uusien asioiden käynnistäminen ja visiointi on tullut luonnostaan. Viimeisen kerran yritin käynnistää unelmieni elämän rakentamista vuosien  2012 ja 2013 taitteessa. Törmäsin tuolloin kuitenkin sisäiseen ääneen, joka kertoi minulle, että tämä on jotain, jota olen jo kokeillut, ja se ei ole koskaan johtanut hyviin tuloksiin. Kysyessäni itseltäni mikä olisi parempi vaihtoehto, sain vastaukseksi perustan rakentaminen.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin ymmärrän mitä kokonaisuudessaan halusin itselleni tuolloin sanoa. Unelmani ovat alkaneet rakentua todeksi sen kautta, että osaan olla läsnä, tiedän mikä on minulle ominaista, mitä syvästi haluan sekä millaisia haasteita ja vahvuuksia minulla on. Tänään tekemäni pitkäaikaiset suunnitelmat ovat aidon itseni toteuttamista ja samalla jotain, jonka kautta kosketus itseeni paranee entisestään.

Toivon, että posti antaa sinulle tilaisuuden kysyä, millä mallilla perustasi on. Toivon, että se tuo myös helpotusta siihen paineeseen, joka sanoo, että juuri nyt pitäisi pystyä parempaan, löytää se oikea suunta ja kyetä innostua monen muun tavalla sen unelmien elämän rakentamisesta.

Kokemuksen syvenevällä rinta äänellä halua sanoa, että sinun ei tarvitse kiirehtiä. Huolehdi perustastasi ja itsestäsi. Unelmat ja sinne vievät askeleet tulevat kyllä näkyviin sen kautta.

Millaiselle perustalle on hyvä rakentaa?

Jaan unelmat, visiot ja tavoitteet kahdenlaisiin. On niitä, jotka pyrkivät kuljettamaan pois tästä hetkestä kohti jotain parempaa. Ne perustuvat siihen, että tämä hetki ja se ihminen, joka sinä olet, eivät miellytä sinua.

Toinen ryhmä ovat ne, jotka perustuvat sille, että olet läsnä sen ihmisen kanssa, johon olet jo tutustunut tarpeellisessa määrin. Tulevaisuus, jota valitset luoda, on jotain, joka ilmentää ja vahvistaa parhaita puoliasi sekä kunnioittaa aitoja toiveitasi. Keskeistä on se, että unelmat ovat kosketuksissa kehosi, tunteittesi ja mielesi kanssa sen sijaan, että niillä pyritään pois siitä.

Saman asian voisin ilmaista myös niin, että ensimmäisen ryhmän unelmat ovat jotain, joka auttaa sinua saamaan tai olemaan jotain, jonka uskot täyttävän niitä kohtia itsessäsi, jotka ovat tyhjiä tai joita on hankala kohdata.

Jälkimmäisen ryhmän toiminta kumpuaa erilaisesta paikasta sen prosessin tuloksena, että olet uskaltanut kosketuksiin niiden vajavuuksien kanssa, joita itsessäsi on, kuten jokaisessa ihmisessä on. Olet uskaltautunut luomaan yhteyden itseesi ja nauttimaan siitä ihmisestä, joka olet.

Mitä perustan rakentaminen tarkoittaa?

Kahta asiaa.

  1. Rakennat kyvyn olla läsnä ja kosketuksissa itsesi kanssa
  2. Rohkeutta kohdata ja tutustua minuuteesi

Itseensä tutustumisen menetelmiä on niin monia, etten ryhdy luettelemaan niitä tässä. Löydät tämän sivuston kirjoittajien tarjonnasta lukuisia työvälineitä sekä läsnäolon harjoittamiseen että omaan minuuteesi tutustumiseen. Se mitä haluan painottaa, on valinta sitoutua tähän perustan luovaan prosessiin.

Olen varma, että elämässäsi tapahtuu paljon hyviä asioita, haastaviakin asioita sekä muutoksia sen myötä, että teet tämän valinnan. Oma kokemukseni on, että huolellinen perustusten valaminen johtaa myös siihen, että unelmasi saavat ajan kanssa oikeasti tilaisuuden toteutua. Kaikki tapahtuu ajallaan kun opimme kunnioittamaan sitä, missä olemme nyt.

Kurkkaa Aaron uutuuskirja Rohkea elämä, joka kertoo rohkeudesta elää omannäköistä elämää.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image