2 erilaista pelkoa – toinen kutistaa ja toinen auttaa sinua

Sydämen ohjaama elämä on jatkuvaa pelkojen kohtaamista. Kasvumatkalla sielusi on kompassi, joka ohjaa kohti sitä, mikä sinua eniten houkuttaa ja samaan aikaan haastaa.

Kompassia seuratessa mieli myllertää ja laittaa hanttiin (”Et sä osaa!” ”Et sä pysty!”). Silti vatsanpohjassa kutkuttaa kiehtovasti… Kumpaa uskot?

Pelkoa voi lähestyä eri näkökulmista. Tara Mohrin kirjassa Playing big kerrotaan, että vanhassa hepreassa on pelolle useita eri sanoja.

Pachad tarkoittaa kuviteltuja pelon aiheita, huolehtimista ja huolestumista – tyypillisiä egon viestejä, joita me kaikki olemme kuunnelleet läpi elämän niin oman pään sisältä kuin ulkoakin. Pachad tukkii energiaa ja supistaa ihmisen pieneksi, se ohjaa pysymään tiukasti mukavuusalueella. Ettei nyt vaan sattuis mitään!

Yirah puolestaan on pelonomainen kunnioitus ja ihmetys, joka viestii, että nyt olet astumassa ulos mukavuusalueeltasi. Yirah antaa mahdollisuuden laajentua ja kasvaa kohti suurinta potentiaaliasi. Se kutkuttelee, sillä olet oikean asian äärellä. Nyt kannattaa uskaltaa, vaikka vähän hengästyttäisi. Tunnet olevasi enemmän ja voimakkaampi kuin ennen. Ehkä suorastaan koet kytkeytyväsi johonkin sinua suurempaan.

Kasvumatka on tanssia supistumisen ja laajentumisen välillä. Alkuun saatat olla jumissa pienuudessasi, mutta vähitellen opit tekemään tilaa voimallesi. Sielun suunnassa kohtaat suurimmat kasvun mahdollisuudet ja onnistumisen elämykset.

Puhun näistä tunteista Taikaelämää-podcastissa, kuuntele lisää alta.  

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image