”Päätin luopua huolien painolastin kantamisesta – sellaisten, joihin itse en voi vaikuttaa” – 9 tarinaa elämänmuutoksesta

Kysyimme teiltä lukijoilta Facebookissa, mikä on ollut elämäsi tärkein muutos. Tällaisia, inspiroivia vastauksia annoitte:

  1. Itsensä rakastamisen opettelu, että näkee itsensä tärkeänä ja että se oma hyvinvointi on tärkeintä mitä itselle voi tehdä. Asenne siitä, että muutos on mahdollista ja että minä olen muutoksen arvoinen.
  2. Uskallus jäädä opintovapaalle ja keskittyä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jonka myötä vointi parani ja kivut katosi.
  3. Olen meditoinut nyt 270 päivää putkeen ja tuntuu siltä kuin minulla olisi uudet aivot. Sellaiset, jotka osaavat elää paremmin hetkessä eivätkä provosoidu niin herkästi kaikesta.
  4. Jätin vuosia kestäneen suhteen jossa henkistä- ja fyysistä väkivaltaa. Uusi elämä vasta alussa mutta jo nyt nukahdan ilman pelkoa.
  5. Olen opetellut sanomaan ei. On hyvä olla tervettä itsekkyyttä ja rohkeutta sen toteuttamiseen.
  6. Aloin nukkumaan enemmän, sitä kautta jaksoin myös liikkua enemmän ja tehdä parempia ravintovalintoja.
  7. Paras pitkän ajan muutos elämässäni on ollut se, kun aloin jättää sitkuja, mutkuja ja josseja pois niin käytännön elämästä kuin ajattelustanikin.
  8. Elämäni tärkein muutos on yhä käynnissä. Olen oppinut, että olen erityisherkkä ja silti ihmisarvoni on sama kuin muilla. Muutos koskee itseni ymmärtämistä, havainnon kuuntelemista ja sen mukaan toimimista.
  9. Minä kaikesta huolestuva, päätin luopua huolien painolastin kantamisesta. Sellaisten, joihin itse en voi vaikuttaa. Vapauttavaa!

Lue lisää muutoksesta Maria Boreliuksen kirjasta Hyvinvoinnin vallankumous TÄÄLTÄ