Analysoitko liikaa? – 3 tapaa kuunnella sydämen ääntä

Mieli haluaa aina mennä pois, paeta, karata – olitpa missä tahansa, jopa myös aivan ihanassa paikassa. Mieli hakee jokaisesta tilanteesta parannettavaa, analysoitavaa, mahdollisia uhkia tai ongelmia. Mieli ei silti ole pelkästään negatiivinen asia – se on oivallinen työkalu havainnoitsemiseen.

Ongelma syntyy siitä, että mieli analysoi havaitsemansa joko menneisiin tapahtumiin liittyvien tai täysin kuviteltujen uhkakuvien kautta. Ja siksi mieli ei hyväksy näkemäänsä, vaan koettaa kuumeisesti parantaa tilannetta. Hyvät tapahtumat värittyvät ”entä jos kohta…” -tyyppisten huolien kautta, sillä mieli ei osaa levätä edes silloin, kun olosuhteet ovat oivalliset. Tai sitten mieleen nousee ajatuksia siitä, että hyvääkin tapahtumaa voisi ehkä kuitenkin parantaa vielä jotenkin.

Tästä ei kannata syyttää mieltä tai itseään, sillä mieli yrittää suojella ihmistä. Se ei välttämättä onnistu lainkaan, mutta mieli tekee vain sen mihin se pystyy.

Sydän haluaa vaan olla. Olemisessa on ihan kaikki – rakkaus, rauha, tämä hetki. Mitään ei puutu, ja mitään ei tarvitse parantaa. Tämä hetki on tarpeeksi, sillä se sisältää kaiken mahdollisen rauhan ja rakkauden, jota maailmassa on.

Sydän ei oikeastaan edes osaa muuta kuin olla juuri siinä, mitä tällä hetkellä on. Sydämen ilo ja viisaus ovat korkeinta tietoisuutta, jota voit ihmisolentona seurata ja kuunnella. Sydämen ääni on todellisen itsesi ääni.

Sinulla on mahdollisuus kuunnella kumpaa tahansa – missä tahansa hetkessä

Olet vapaa pohtimaan, tuomitsemaan ja keskittymään ongelmiin. Olet aivan yhtä vapaa pysymään paikallasi ja kuulemaan sisäistä tyyneyttäsi, joka hyväksyy tämän hetken.

Hyväksyminen ei tarkoita passiivista paikalleen jäämistä, vaan myös muutosten tekemistä saman hiljaisen hyväksynnän vallassa. Eikä Oleminen ole tyyneydestä huolimatta vakavaa, vaan se saa olla täynnä iloa, ihmeitä ja naurua.

Miten pystyt seuraamaan enemmän sydäntäsi ja vähemmän mieltäsi?

  1. Hengitä syvään, rentoudu, hiljenny. Jo syvään hengittäminen ohjaa sinut käsittämättömän helposti rennompaan, syvempään olemiseen.
  2. Pidempi hiljentymistauko päivittäin rauhoittaa mieltä pitkällä aikavälillä kuin huomaamatta
  3. Vältä liiallista ruutuaikaa, sillä se ruokkii mieltä. Luo uusia tapoja ruutuajan tilalle: sauno, käy kävelyllä, istu sohvalla, laula, venyttele, tanssi, keskustele ja askartele perheen kanssa, kutsu ihmisiä kylään…

Elämä on helppoa ja kaunista ilman jatkuvaa paikalta pakenemisen tunnetta. Kuuntele sydäntäsi, todella keskity sen tarjoamaan rauhaan.

Artikkelin makupalana on kappaleeni Attachments, joka kertoo pakenemisesta ja kiinnittymisestä, mielessämme asuvasta ujoudesta ja halusta tulla kaikesta huolimatta lähelle.


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image