Pähkinäiset suklaasuukkokeksit ovat terveellisiä kahvipöydän herkkuja

Entäpä jos kahvipöydän antimet hellisivät kehoasi? Näinkin voi olla, kun käytät vain ripauksen mielikuvitustasi. Kokeile sekoittaa taikinakulhossa vaihteluksi terveellisempiä ainesosia. Saatat löytää aivan uusia makuja. Minun mielikuvitukseni loihti eräänä päivänä näitä aivan ihania pähkinäisiä suklaasuukkokeksejä. Ja hups, taisin nauttia useamman keksin kerralla. Tässä onkin minun vinkkini hieman terveellisempiin herkkuihin. Näissä kekseissä pintaan sulatettu raakasuklaa napsahtaa houkuttelevasti hampaiden välissä. Lopuksi makuelämys saavuttaa keksin kuohkean pehmeän sisuksen.

Lisäksi suklaasuukkokeksit sisältävät huomattavasti paremmat ravintoarvot kuin useimmat kaupan hyllyiltä löytyvät verrokit.

PÄHKINÄISET SUKLAASUUKKOKEKSIT

Noin 150 g cashewvoita

2 rkl riisiproteiinijauhetta

2 luomu kananmunaa

1 dl kookossokeria

6 rkl kaurahiutaleita

0,5 tl soodaa

0,5 tl suolaa

ripaus vaniljaa

VAIHE 1) Laita cashewvoi pehmenemään omassa astiassaan kuumaan vesihauteeseen siten, että saat massan sekoitettavan notkeaksi.

VAIHE 2) Vatkaa kananmunat ja kookossokeri yhteen.

VAIHE 3) Yhdistä kaikki aineet ja maista taikinaa. Lisäile mausteita tarvittaessa.

VAIHE 4) Lusikoi taikinasta pieniä kokkareita leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 180 asteessa, noin 12-15 minuuttia kunnes keksit ovat saaneet hieman paahtuneen pinnan.

VAIHE 5) Pilko raakasuklaa astiaan ja sulata se juoksevaksi esimerkiksi kuumassa vesihauteessa. Dippaa keksit suklaakastikkeeseen ja nauti heti tuoreina.

3 KORTTIPAKKAA yht. 49€!  
PUOTIIN
close-image