Asenne on tärkeämpää kuin älykkyys – 6 vinkkiä, joiden avulla voit vahvistaa asennettasi ja uskoa itseesi

“Me kutsumme sitä epäonnistumiseksi, mutta se tarkoittaa pikemminkin: ‘Tämä ei toiminut, ja minä olen ongelmanratkaisija, joten kokeilen jotakin muuta.'” –Carol Dweck, psykologi

Hyviä uutisia – asenne ennustaa paremmin menestystä kuin älykkyys.  Mitä paremmin pystyt käsittelemään epäonnistumisia, sitä todennäköisemmin tulet menestymään elämässäsi. Ihmiset, jotka ovat valmiita kasvamaan, toivottavat takapakit tervetulleeksi. He pitävät haasteita mahdollisuutena oppia jotakin uutta. Vaikka aina tulee olemaan joku, joka on sinua luonnostaan lahjakkaampi tai älykkäämpi, voit korvata puutteesi intohimolla ja oikealla asenteella.

Tarkkailemalla, miten reagoit arkipäivän asioihin, voit harjoittaa asennettasi paremmaksi joka päivä. Tässä kuusi vinkkiä, joiden avulla treenaat itsellesi timanttisen asenteen:

1. Kohtaa tunteesi, mutta älä jää avuttomuuden tilaan

Älä jää avuttomaksi. Kaikki me kohtaamme joskus hetkiä, jolloin tunnemme itsemme avuttomiksi. Ratkaisevaa on, miten reagoimme tähän tunteeseen. Voimme joko oppia siitä ja jatkaa eteenpäin tai antaa sen vetää mielemme matalaksi. Moni menestyneistä ihmisistä ei olisi koskaan tehnyt läpimurtoaan, mikäli he olisivat antautuneet avuttomuuden tunteille. Ihmiset, joilla on kasvumyönteinen asenne, eivät menetä toivoaan. He tietävät, että saavuttaakseen menestystä, on oltava valmis epäonnistumaan ja nousemaan uudelleen.

2. Keskity intohimoihisi ja vahvista niitä

Oman voimansa löytäneet ihmiset toteuttavat intohimoaan lakkaamatta. Vaikka aina tulee olemaan joku, joka on luonnostaan lahjakkaampi kuin sinä, voit korvata puutteesi intohimolla.  Menestys, joka perustuu intohimoon, saa ihmisen kehittämään jatkuvasti osaamistaan. Voit tunnistaa todelliset intohimosi niin kutsutulla 5/25 tekniikalla: kirjoita ensin ylös 25 asiaa, joista välität kaikista eniten. Sen jälkeen viivaa yli 20 vähimmän tärkeintä. Jääneet viisi asiaa ovat todellisia intohimojasi – keskity niihin.

3. Toimi nyt, sillä oikeata hetkeä ei ole olemassakaan

Toimi nyt, sillä täydellistä hetkeä ei ole olemassakaan. Ihmiset, joilla on kasvumyönteinen asenne, eivät ole sen rohkeampia kuin muutkaan. He vaan keskittyvät toimintaan pelon ja ahdistuksen sijaan. Miksi siis odottaa oikeaa hetkeä? Toimeen ryhtyminen auttaa muuttamaan huolesi ja epäonnistumisen pelkosi positiiviseksi, keskittyneeksi energiaksi.

4. Anna aina parhaasi

Intohimosta käsin toimivat ihmiset tekevät aina parhaansa – jopa huonoimpina päivinään. Älä aseta itsellesi etukäteen rajoitteita ja uskalla mennä mukavuusalueesi ylitse. Vain siten voit ylittää itsesi.

5. Odota onnistuvasi

Usko siihen, että onnistut.  Ihmiset, jotka ovat valmiita kasvamaan, tietävät, että he tulevat epäonnistumaan aika ajoin. Se ei kuitenkaan estä heitä odottamasta tuloksia. Oman työn tulosten odottaminen pitää sinut motivoituneena ja ruokkii voimaantumisen sykliä.  Loppujen lopuksi: jos et usko, että tulet onnistumaan, niin miksi edes yrittää?

6. Ole joustava ja suhtaudu vastoinkäymisiin mahdollisuuksina

Ole joustava. Jokainen kohtaa odottamattomia vastoinkäymisiä. Ihmiset, joilla on kasvulle avoin asenne, näkevät vastoinkäymiset esteen sijaan mahdollisuutena kehittyä. Siis seuraavan kerran, kun kohtaat odottamattoman vastoinkäymisen, jousta, ja huomaat, että kokemuksella on sinulle jotakin annettavaa. Vaikka asiat eivät menisi niin kuin olit suunnitellut, vältä tippumasta valittamisen ansaan. Valittaminen on merkki lukkiutuneesta asenteesta. Kasvulle avoin asenne näkee mahdollisuuksia kaikkialla.

Lähde: World Economic Forum

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image