Somepuurosta selkeämpään elämään

Liian usein aamu alkaa päämäärättömällä puhelimen selaamisella peiton alla, ennen kuin jaksan nousta ylös.

Heti päivän ensimmäisillä metreillä luovutan näin päätösvallan itseni ulkopuolelle: selaan tiiviisti sovellusta toisensa perään, jotta varmasti pysyisin kartalla, mitä somefiideissäni on tapahtunut. Sama toistuu pitkin päivää.

Sosiaalisen median koukuttavuus tiedetään kyllä. Sitä ei vielä tiedetä, mitä kaikkea se mielellemme pitkällä tähtäimellä tekee. Lyhyellä tähtäimellä tunnen sen jo. Olosta tulee levoton, sekava ja puuroinen,  jokaisella tyhjällä hetkellä tekee mieli tarttua puhelimeen. Se ei voi olla terveellistä.

Jokaisen on hyvä tunnistaa omat heikot kohtansa: mikä on se tilanne, jossa tyypillisimmin unohdut kiinni laitteisiin? Voisitko rikkoa kaavasi? Omalla kohdallani ongelma on nimenomaan aamu, joten – niin radikaalilta kuin ensin tuntuikin – luuri jää nyt yöksi toiseen huoneeseen. Aamut alkavat nyt selkeämmin ja tietoisemmin kuin ennen. Jos herään liian aikaisin, minun on helpompi nukahtaa uudestaan, kun en vahingossakaan ala vilkuilla puhelinta. Kun nousen ylös, ryhdyn luontevasti aamutoimiin enkä jää roikkumaan puhelimen vangiksi.

Vuoden ensimmäisessä Taikaelämää-podcastin jaksossa juttelen somen käytön lisäksi oman aamuharjoituksen luomisesta ja selkeyden tarpeesta. Uudenvuodenlupaukseni (jo toista vuotta peräkkäin) on päivittäin 20 minuuttia meditaatiota, ja sen ympärille rakentuu aamuharjoitukseni. Tyhjä tila tuo rauhaa ja selkeyttä aamuun. Kuuntele lisää aiheesta ja ammenna inspiraatiota omaan uuteen vuoteesi – teit sitten lupauksia tai et:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image