Kiehtovatko voimakivet? – Näin tutustut voimakiviin ja niiden vaikutuksiin

Palasin juuri Meksikosta, missä erilaiset kivikorut ovat suosittuja. Museoissa on esillä toinen toistaan upeampia Maya-kulttuurin jade-koruja ja kiven kaivertamisen perinne on edelleen elävä. Kun matkustimme Mexico Citystä muinaisen Teotihuacanin temppelille ja nousin kuu-temppelin päälle, meditoin (tai yritin rauhoittua, mutta ei siitä mitään tullut, koska paikka oli niin järisyttävä kokemus) ja latasin kristallikoruani pyhässä ja vanhassa voimapaikassa.

Kivet ja fossiilit tuovat mieleeni elämän muuntuvan jatkumosta ja planeettamme synnyn, ytimen mistä tulemme! Kauniit kivet myös muistuttavat siitä, että kovan paineen ja puristuksen myötä voi syntyä jotain värikästä, ihmeellistä, pientä avaruutta muistuttavaa. Jokaisella kivellä, kuten kaikella muullakin tässä maailmassa on oma värähtelynsä, eikä kivien energia ole ‘kuollutta’.

Kiviä onkin käytetty tuhansien vuosien ajan eri kulttuureissa ympäri maailmaa poistamaan fyysisiä, psyykkisiä ja henkisiä tukoksia. Niiden uskotaan auttavan energiaa virtaamaan vapaasti kehossa, ja näin ollen vaikuttavan terveyteen kokonaisvaltaisesti. Kivien hoitavia vaikutuksia ei ole tieteellisesti todistettu, kuten ei ole monien muidenkaan täydentävien hoitomuotojen, mutta moni uskoo ja tuntee kivien hoitavan voiman.

Juuri oikean kiven valinta on intuitiivista. Voit hengittää aluksi syvään ja sitten lähteä valitsemaan itsellesi Sitä Oikeaa. Luota ensimmäiseen tunteeseen, se näyttää usein parhaan suunnan. Kun katselet vaikkapa kivikaupassa kiviä, tunnustele mikä kivi lähtee ikäänkuin kutsumaan sinua luokseen.

“Kivi on ihmisjoukossa kuin jokin henkilö, kuka vaikuttaa mielenkiintoiselta vaikket osaa sanoa välttämättä miksi. Silloin tiedät, että kannattaa unohtaa ne “pitkä, komea, sinisilmäinen” -tyyliset vaatimukset. Kivi, jonka kutsun kuulee, ei välttämättä ole lempi-muotoinen tai -värinen, se saattaa olla pikkiriikkinen tai valtava, koollakaan kun ei ole kiviasioissakaan väliä.” -Esmeralda Soul

Kivien hoitavat vaikutukset tuntuvat monella eri tavalla. Kivien värähtely on korkeataajuista. Se voi tuntua fyysisesti vaikkapa sydämentykytyksinä tai ihon kihelmöintinä. Ne vahvistavat intuitiivista tiedon saantia. Kivikorutaiteilija Maija Vuoristo muistuttaakin, että kiville täytyy antaa aikaa toimia. Kun kivikorua käyttää päivittäin tai kivi on aina mukana meditaatiohetkessä, sen vaikutuksen huomaa omassa olotilassa ja elämässä.

Kivet ovat aktiivisia, vaikka ovatkin “vain kiviä”! Kivet pystyvät vastaanottamaan, muuntamaan ja välittämään energiaa. Ne muun muassa tasapainottavat kehon energiapyörteitä, eli chakroja, suojelevat negatiiviselta energialta ja auttavat muuttamaan haitallisia ajatusmalleja. Kivet myös vastaanottavat. Täydenkuun aikana kannattaakin laittaa kivet yöksi latautumaan kuun valoon. Kivien ajatellaan myös pitävän ihokosketuksesta.

Kaipaatko apua meditaatioon? Mikä tahansa itsestä hyvältä tuntuva kivi sopii avuksi meditaatioon. Toimivaksi havaittuja on mm. vuorikristalli, joka on voimakkain hoitaja, sekä rauhoittava ja intuitiota vahvistava ametisti, mutta rannalta löytämäsi ihanan sileäpintainen kivi voi myös helpottaa keskittymistä.

Harjoitus uuden kiven kanssa – Kiviystävään tutustuminen 

Kun saat uuden kiven, on sen energia hyvä ensin puhdistaa, jotta pääsette ikäänkuin aloittamaan puhtaalta pöydältä. Kuten entisten ihmissuhteiden pölyt on hyvä karistella alkuun pois. Kivesi on matkannut pitkän matkan ennen kuin se päätyy käteesi.

Voit istahtaa kivi kämmeniesi välissä mukavaan asentoon ja lähteä tutkimusmatkalle. Anna kivesi energian tuntua kämmenilläsi, jolloin saatat huomata lämpöä, viileyttä, kihelmöintiä, tai et yhtikäs mitään. Se ei haittaa, älä lannistu. Voit visualisoida kuinka kivesi ihana ja eheyttävä energia lähtee vapaasti virtaamaan kehoosi. Huomioi minne kiven energia kehossasi hakeutuu, ehkä jopa asettuu. Huomaa mitä ajatuksia, tunteita ja tilanteita mieleesi nousee. Voit pyytää että kivesi kertoo, jos sillä olisi jotain ihan erityistä sanottavaa sinulle. Pysy avoimena millä tasolla vastauksesi saat, esimerkiksi viestinä mielessä, väreinä, sanattomana tietona…

Voit istuntonne lopuksi vielä kiittää kiveäsi kallisarvoisista vinkeistä siitä mihin asioihin sinun olisi hyvä kiinnittää erityistä huomiota elämässäsi. Toista harjoitusta eri tilanteissa ja huomioi eroavaisuudet tuntemuksissasi. Sinä itse tiedät aina parhaiten miten kunkin kiven energia toimii juuri sinulle juuri nyt.

Muita tietoisia harjoituksia kivien kanssa

  • Voimakoru. Kivet toimivat parhaiten ollessaan  kosketuksessa ihoon. Siksi kivikorut ovat käteviä. Makramee-tekniikalla korut saadaan punottua. (Maija puhdistaa kivet Palo santo -puun savulla ja reiki-energialla ennen korujen lähettämistä kantajilleen!)
  • Suojele ja puhdista kodin energiaa laittamalla kiviä esille.
  • Kivien avulla voi myös pitää hoivaavia hetkiä asettamalla kiviä kehon päälle, esimerkiksi vatsalle, rintakehälle ja otsalle. Lepääminen ja tietoinen kivien aistiminen voi tasapainottaa olotilaa.
  • Voit pitää aina ainakin yhtä kiveä mukana. Jos on tiukka paikka tai tarvitset muuten voimalatausta, ota kivi käteen.
  • Kauniilla kivillä on kiva myös leikkiä ja tehdä esimerkiksi kristallimandaloita. Mandalaksi aseteltuina kivistä muodostuu eräänlainen voimapiiri, jossa kivien energiat vahvistavat toisiaan.

Muutamien kivilaatujen vaikutuksia

  • Vuorikristalli on voimakas auran puhdistaja ja mestariparantaja. Kivistä monipuolisin, sillä se tasapainottaa kaikkia chakroja. Todellinen voimakivi, joka ohjaa kantajaansa henkisellä polulla.
  • Ametisti on sisäisen rauhan kivi, jolla on korkea henkinen värähtely. Loistava meditointikivi, joka hiljentää mielen ja vahvistaa intuitiota. Auttaa myös uniongelmissa ja päästämään irti riippuvuuksista.
  • Kuukivi on voimakasta feminiiniä energiaa säteilevä kivi, johon liitetään rakkaus, itsetutkiskelu ja selvänäköisten kykyjen kehittyminen. Rohkaisee kulkemaan uusia polkuja ja suojelee matkalla.
  • Labradoriitti on mystinen ja suojeleva kivi, joka antaa sisäistä voimaa ja itsekunnioitusta, auttaa päästämään irti peloista ja luottamaan universumiin. Voimistaa henkisiä kykyjä tuoden taikuutta elämään.

<<<<<<<<     >>>>>>>>

Lisää lumoavaa elämää löydät kirjastani Lumoava nainen – Tunne villi voimasi:

Asiantuntijana haastattelussa Maija Vuoristo / Magia Macramé. Kiviystävään tutustumis -harjoitus Esmeralda Soul.

Valokuvat: Meri Mort, Minja Myrberg / Magia Macramé.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image