6 syytä, miksi ystävästä tulee hyvä elämänkumppani – Olette valinneet toisenne, ja teillä on hyvä olla juuri näin

“Luulen, että ois parempi jos oltais vaan ystäviä.”

Tuo lause voi tuoda suuren pettymyksen. Pettymys, jonka puuttuva vastarakkaus synnyttää. Kun toisesta häviää elämänkumppani, voi homma #mennätunteisiin. Ihastuminen ja suhteen alkuhuuma sokaisevat helposti. Kun parisuhde alkaa intohimoisesti, on luontevaa ihastua ihastumisen tunteeseen ja mennä sen mukana. Silloin on vaikea pysähtyä ja toiseen tutustuminen voi jäädä pinnalliselle tasolle.

Entäpä jos tarina alkaakin ystävyydestä.

Juha: Päätöksen parisuhteen aloittamisesta ei pitäisi perustua hetken huumaan, sillä tunteet elävät ja muuttuvat. Silläkin uhalla, ettei vertauksesta löydy romantiikkaa, on parisuhde kuin hyvin suunniteltu eräretki. Jos into retkelle lähtöön on liian suuri ja valmistautuminen jää puolitiehen, saattaa olla että kaikki polttopuut on käytetty ensimmäisen iltanuotion aikana. Hyvin suunniteltuun reissuun sisältyy ajatus siitä, että selvitään loppuun saakka. On parempi pysyä lämpimänä koko matkan ajan, kuin nauttia kauniista roihusta alkumatkan ja jatkaa loppuun värjötellen ja kamat märkinä. Onko parisuhde sitten yhtäkuin suunnitelma. Ehdottomasti. Elämässä tulee joka tapauksessa yllätyksiä. Mutta parisuhde, joka elää tunteiden mukana vailla suuntaa ja sitoutumista ei voi päättyä hyvin.

Jutta: Kun aloitamme uuden suhteen perinteisellä tavalla, rakastuneen hullaantunut olotila valtaa meidät. Toinen tuntuu täydelliseltä! Tämä epärealistuus toisesta on tarpeellista, sillä se auttaa meitä liittymään toiseen ihmiseen ja näin syntyy uusia parisuhteita. Jos näkisimme heti alkumetreillä kumppanimme realistisemmin, suhteiden muodostaminen olisi paljon vaikeampaa. Suhteen alkuvaiheen fantasiat alkavat usein hiljalleen karista, kun arki astuu elämään mukaan. Rakastuminen onkin muuttumassa rakkaudeksi. Vai päättyykö suhde, kun alkuhuuma katoaa?

Juha: Usein sanotaan, että parisuhteen eteen pitää tehdä töitä, mutta samaa sanotaan harvoin ystävyyssuhteista. Onko siis niin, että ystävyys vain on ja parisuhde on jotain mitä pitää yrittää pitää kasassa. Useat meistä toivovat parisuhteelle pitkää ikää, mutta useamman kokemus on, että ystävyydellä on pidempi hyllyikä kuin parisuhteilla. Mutta voiko hyvää parisuhdetta olla ilman ystävyyttä? Ystävyys on suhteen perusta. Ystävyydessä molemmat uskaltavat antaa itsestään enemmän, kun menettämisen pelko ei ole läsnä. Ystävyydessä on helpompi oppia tuntemaan toinen syvemmin. Eikä ystävyyden tarvitse johtaa mihinkään, hyvä ystävyyssuhde on itsessään jo suuri lahja.

Jutta: Jos rakastutkin hyvään ystävääsi, tilanne voikin olla toisenlainen. Tällöin välillänne oleva side on jo voimakas ja luottamus vankkaa. Ystävinä olette voineet olla omana itsenänne ilman tarvetta esittää itsestä parempi versio. Sellainen kaunisteltu versio, mitä oletamme toisen meistä haluavan parisuhteessa. Olette siis hyväksyneet toisenne juuri sellaisina ihmisinä kuin olette, ja arvostatte toisianne kaikkine vajavuuksinenne.

1. Teillä on syvä yhteys

Suhteen alkuun kuuluvaa epävarmuuden tunnetta ei ole. Tunnette toisenne niin hyvin, että voit aistia pienestäkin eleestä ja katseesta merkityksellisiä asioita. Suhteen alussa usein analysoimme uutta kumppaniamme, mutta nyt se ei ole tarpeellista, sillä tiedät kyllä millaiseen ihmiseen olet rakastunut.

2. Tiedätte toistenne mokailut

Olette ehtineet jakaa elämän varrella tapahtuneet virheet ja niistä tulleet oppiläksyt. Nekin, joista et voi olla kovin ylpeä. Luurangot on siis rohkeasti jo kaivettu kaapeista esiin. Tästä huolimatta ette ole kadonneet toistenne elämästä. Vaikeistakin asioista puhuminen on siksi helppoa ja voit luottaa siihen, että mitä ikinä kerrotkin, rakkaasi seisoo vierelläsi.

3. Teillä ei ole kiusallisia hiljaisia hetkiä

Suhteen alussa hiljaiset hetket saattavat tuntua kiusallisilta. Näitä hetkiä saatetaan välttää myös turhalla pälpättämisellä, jotta vältyttäisiin epämielyttävältä hiljaisuudelta. Teillä näin ei ole. Olette itkeneet yhdessä ja yhtälailla nauraneet vedet silmissä. Kaikenlaiset tunnereaktiot ovat teille tuttuja ja hiljaisuuskin tuntuu hyvin luonnolliselta. Siksi teidän on helppoa olla yhdessä teitte mitä tahansa.

4. Arki sujuu helposti

Tiedätte toistenne aikataulut ja haasteet. Toiselle ei tarvitse selitellä omia kiireitä ja menoja, sillä ne ovat kyllä jo tiedossa. Ja kun vierailette toistenne luona, olette siellä kuin kotonanne. Olet keittänyt usein kahvit rakkaasi luona ja voi luontevasti kaivaa myös kahvikupit oikeasta kaapista.

5. Suhteessanne on jotain ainutlaatuista

Koska olette valinneet aikaisemmin olla toistenne ystäviä se kertoo siitä, että viihdytte toistenne seurassa erinomaisesti. Harvoin pelkäämme, että ystävyys loppuisi. Parisuhteessa tämä pelko on usein läsnä. Nyt voit luottaa siihen, että rakkaasi on edelleen hyvä ystäväsi ja ystävyys syvenee, kun romanttinen rakkaus astuu siihen mukaan. Suhteenne on niin ainutlaatuinen, että se tuskin päättyy koskaan.

6. Suhteessanne ei ole takertumista

Ystävyssuhteessa hyväksymme vapaammin yhteydenpidon muihin ihmisiin ilman, että kokisimme niistä mustasukkaisuutta. Siksi teidän ei tarvitse potea nykyisessä suhteessanne syyllisyyttä siitä, ettettekö voisi pitää yhteyttä vanhoihin ystäviinne, olivat he kumpaa sukupuolta tahansa. Vältytte siis turhanpäiväiseltä kinastelulta siitä, voiko mukavan työkaverin kanssa käydä juomassa kupin kahvia. Voi, koska näin on toimittu ennenkin ja parisuhde ei muuta tätä tilannetta. Ystävyyssuhteen pohjalta alkaneessa parisuhteessa omistuksenhalu ja takertuminen eivät ole uhkaamassa suhteenne tulevaisuutta. Olette valinneet toisenne ja teillä on hyvä olla juuri näin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image