Rullaa lätty tötterölle ja hurmaa kardemumma-kookoskermalla

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen

Oih, lätyt. Lämpimien lättyjen tuoksua on kertakaikkiaan mahdotonta vastustaa. Niiden hurmaava tuoksu saa joka kerta veden herahtamaan kielelle. Aivan kuin lätty muuttaisi harmaimmankin päivän aurinkoiseksi pelkästään yhdellä puraisulla. Tämä lättytaikina valmistuu hetkessä. Yhdistät vain kaikki aineet, sekoitat, odotat hetken ja paistat. Rullaa lätty tötterölle ja nauti marjojen sekä pehmeän kardemumma-kookoskerman kera.

LÄTTYTAIKINA

(ohjeesta tulee noin 4 isoa lättyä)

1 ps Farina lättyjauhoseosta

2 kananmunaa

0,5L vettä

1 tl kardemummaa 

VAIHE 1) Yhdistä kaikki aineet ja vatkaa voimakkaasti vispilää apuna käyttäen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

VAIHE 2) Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Voitele pannun pinta kookosöljyllä. Kaada taikinaa pannulle ja paista lätty rapeapintaiseksi molemmin puolin.

 KARDEMUMMA-KOOKOSKERMA

 1 paketti (n. 225g) jähmeää kookoskermaa (varmista, että kookoskerma on tarpeeksi tiivistä puristamalla pakettia. Kerman tulee olla aivan tiivis rakenteeltaan)

1 tl kardemummaa

2 tl luomu hunajaa (tai oman maun mukaan)

1 luomu sitruuna 

VAIHE 1) Pidä kookoskermapakkausta jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen vaahdon valmistamista.

VAIHE 2) Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Yhdistä kaikki aineet jähmeän kookoskerman joukkoon ja sekoita huolellisesti. Maista ja lisäile makuja tai makeutta tarvittaessa.

VAIHE 3) Lusikoi valmista kookoskermaa lätylle ja rullaa tötterölle.


Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vuohelan Herkun kanssa. Kaikki Vuohelan herkun tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Löydät tuotteet ruokakauppojen hyllyiltä tai voit tilata niitä myös suoraan Vuohelan Herkun -verkkokaupasta.