[Kurkuma]

Tiedätkö, mitä maustetta voi käyttää apuna niin kipuun, painonhallintaan kuin tulehduksiinkin?

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy ja asiantuntijana toimii fytonomi Birgit Stenroos.


Kurkuma: vuoden rohdoskasvi ja tehokas antioksidantti

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi kurkuman vuoden 2010 rohdoskasviksi, eikä syyttä. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ayurveda-lääkintäperinteessä puhdistavana, ruoansulatusta parantavana, kuumetta laskevana, tulehduksia lievittävänä ja maksaa hoitavana kasvina. Kiinassakin kurkumaa on käytetty maksan ja sapen vaivojen lääkitsemiseen, mutta Euroopassa se on lähinnä ruoan lisäaine ja mauste.

Inkiväärin sukuisen kurkumakasvin juuresta saadaan voimakkaan keltaista, aromaattista maustejauhetta, jota käytetään myös curry-mausteseoksessa. Kurkuma saa keltaisen värinsä sen sisältämästä kurkumiinista, joka on tärkein kurkuman sisältämä antioksidantti. Antioksidantit suojaavat ja korjaavat elimistöä sekä sammuttavat tulehduksia, ja antioksidanttina kurkumiini onkin erittäin voimakas: sen ORAC-arvo on jopa 16-kertainen mustikkaan verrattuna.

Intia on kurkuman suurin tuottaja, mutta sitä viljellään myös mm. Aasiassa ja Afrikassa. Suomessa kurkuma lakastuu talveksi, mutta sen juurakko voi talvehtia kellariolosuhteissa.

[Kurkuma]

Kurkumaa on käytetty hyvinvoinnin tukena ja jopa sairauksien hoidossa

Kurkumaa on käytetty perinteisesti tulehduksien hoitoon ja kipuun sekä nivelten ja lihaksien hyvinvointiin. Lisäksi sen on todettu poistavan rasvaa sisäelimistä edistäen mm. maksan hyvinvointia ja siten painonhallintaa.

Ylimääräinen vararengas ei ole vain esteettinen vaiva; tutkijat ovat löytäneet ylipainoisilla esiintyvästä rasvasta haitallisen valkuaisaineen, joka synnyttää elimistöön tulehdustilan. Kroonistuessaan tulehdustila voi aiheuttaa jopa diabetesta, ja seurauksena voi olla myös sydäntauti. Tähän tulehdustilaan on tuotu helpotusta kurkumiinilla, joka myös tukahduttaa rasvakudoksen kasvua helpottaen painonpudotusta.

Kurkumiinin vaikutuksia veren kolesterolitasoon, sydän- ja verisuonisairauksiin, masennukseen ja Alzheimerin tautiin on tutkittu paljon. Viime vuosikymmeninä kurkuman on havaittu laukaisevan syöpäsoluissa luonnollista apoptoosia eli solukuolemaa, joka on terveen elimistön tapa päästä eroon vaarallisista syöpäsoluista.

Usein kaikki maustekurkuman hyödyt eivät imeydy elimistöön

Vaikka kurkumaa voi hankkia kotikeittiöönsä helposti, sen vaikutusten hyödyntämistä hankaloittaa heikko imeytyvyys: kurkumiini ei liukene veteen, eikä se imeydy helposti ruoansulatuksessakaan. Kurkumiinin imeytymistä voi parantaa syömällä kurkumaa yhdessä rasvan ja mustapippurin kera, mutta parhaat tehot siitä saa irti nauttimalla kurkumiinia lisäravinteena, jossa sen terveysvaikutteiset ainesosat eli kurkuminoidit on saatu tehokkaasti hyödynnettävään muotoon kurkumakasvia uuttamalla.

biomed_vahva_kurkumiini

Biomedin Vahva Kurkumiini -valmisteen BCM 95 -kurkumiiniuute on maailman johtava ja eniten tutkittu kurkumiinivalmiste. Lisäravinteessa on panostettu sen erityisen tehokkaaseen imeytyvyyteen sekä pitkävaikutteisuuteen.

Lue lisää kurkumasta ja lataa itsellesi ilmainen opas

-> 50 + 1 helppoa vinkkiä kurkuman käyttöön <-

 

Lähteet: Biomed, fytonomi Birgit Stenroos, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola, antioksidantit.com, terveysinfo.fi, terveyskirjat.fi

 

Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image