Jos kertoisit elämäntarinasi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Nettiystäväni, joka asuu noin 6500 kilometrin päässä siitä missä minä ja aivan toisenlaisessa kulttuurissa, kysyi Facebook-ystäviltään kysymyksen: Jos kertoisit elämäntarinasi yhdellä sanalla, mikä se olisi? Kysymys kiinnosti heti ja lähes 200 ihmistä eri puolilta maapalloa vastasi siihen.

Ytimekkyydessään ja mahdottomuudessaan kysymys onkin kiehtova. Voiko ihmisen elämää ilmaista yhdellä sanalla? Mikä kuvaisi kaikkea? Mikä kuvaisi sitä osuvimmin?

Jäin seuraamaan julkaisua ja samalla huomasin jotain kaunista. Yksi sana, toinen, kolmas. Sanojen määrän kasvaessa tuli selväksi, että tässä näkyy elämän kuva. Ei se yksi sana, eikä yksi ihminen, vaan kaikki nämä yhdessä piirtävät kuvan.

Elämän sanalistaan tuli samojakin sanoja. Ja hieman eri tavalla sanottuja samoja sanoja. Aivan erilaisia sanoja myös. Ja mitä, kokeeko joku elämänsä noinkin?

Näiden sanojen takana on valtavan paljon elämää ja sen oppitunteja:

Rakkaus. Ikävöin. Onnellinen. Armo. Pyhä. Kaaos. Hämmentävä. Nolostuttava. Katumus. Hyvä. Siunattu. Armoitettu. Katastrofi. Kunniakas. Kärsivä. Mielenkiintoinen. Kokemus. Seikkailu. Turva. Haastava. Kamppailu. Mahtava. Selviytyjä. Mutkikas. Upea. Monivivahteinen. Taiteilija. Täysi. Vaihtelu. Surullinen. Sitkeä. Joustava. Tunteikas. Kyvykäs. Tyydyttävä. Intohimoinen. Täydentyvä. Avautuva. Saavutettu. Illuusio. Jatkuvuus. Kiitollisuus. Tekopyhä. Kiitollinen. Kasvava. Odottamaton. Muuttuva. Keskeneräinen. Loista! Sankarillinen. Hullu. Hengitä. Valokeho. Sanoinkuvaamaton. Maaninen. Sisällä. Epävarma. Elohopeapitoinen. Peter Pan. Limbo. Tuska. Oppiminen. Kauneus. Parempaa kuin ajattelin. Yksinkertaisuus. Tässä. Seikkailunhaluinen. Mahtava. Toivo. Suru. Hellittämättömyys. Eteenpäin. ? . Jännittävä. Rakastava. Ihmeellinen. Tuntuu. Tunteet. Läsnäolo. Nouse. Prosessi. Orja. Tulta. Muukalainen. Ei. Sielu. Kokeva. Luova. Väärä. Uhraus. Konflikti. Rakastettu. Vapaus. Muutoksia. Epäonnistunut. Toivoton. Kesken. Nouseva. Hauska. Wow! Lyhyt. Opi. Tapahtumarikas. Vuoristorata (pidä kiinni). Pyörremyrsky. Kiitos. Vuoristorataseikkailu. Hieno. Suurenmoinen. Taistella. Luottamus. Elämä. Ikuinen. Sovitus. Energia. Ihmetys. Matkustus. Hulluus. Rauha. Siunaus. Olemassaolo. Odottamaton. Jakaminen. Lojaali. Vastuu. Kunnia. Tyyneys. Orastava. Kehittyvä. Vapaa. Kiintynyt. Muodonmuutos. Rakkaustarina. Nautinto. Kipu. Nostalgia. Eksytys. Eeppinen. Runollinen. Fantastinen.

Kysyin kysymyksen esittäjältä lupaa suomentaa nuo alunperin englanniksi kirjoitetut sanat ja julkaista ne tässä blogikirjoituksessa. Vastaus oli varaukseton kyllä. Näin maailma joskus avartuu Sipoon ja Jeddan välillä.

Elämän vaihtuvat tunnelmat ovat samansuuntaiset kaikkialla: epäuskoa ja uskoa, yllätystä ja tasaisuutta. Kaikki tunteet. Särkyneet sydämet, seesteiset hetket, hehku, kauneus ja pyhä hallitsemattomuus kuultavat valittujen sanojen läpi. Jokaista listan sanaa voisi miettiä pitempäänkin. Tunnustella ja tunnustaa, mitä sana herättää suhteessa omaan elämään.

Tee se, jos haluat – mieti yhtä sanaa kerrallaan aamulla, illalla, ruuhkabussissa tai ruokaa laittaessa. Mitä sana sinulle tarkoittaa? Miten jatkaisit listaa?

Mikä on sinun sanasi?

Minua koskettaa monikin, mutta hienoin kaikista saattaa olla tuo sanojen keskelle lähes hukkuva kysymysmerkki.

.. ? ..

Se taitaa lopulta kertoa elämästä eniten.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image