Sinulla on tarpeita – tunnista tarpeesi ja löydä voimasi

Tikapuussa on 14 eri tunnetasoa ja tunteet ovat alhaalta ylös siinä järjestyksessä, missä on vähiten ja eniten energiaa, eli voimaa. Tunteiden järjestys perustuu psykiatri David R. Hawkinsin tietoisuuden taulukkoon. Jokaisen tunnetason alla olevat tunteet kuuluvat siihen tunteeseen. Ylpeyteen kuuluu vihaa, himoa ja pelkoa. Pelkoon kuuluu surua, apatiaa, syyllisyyttä ja häpeää. Rakkauteen kuuluu kaikki tunteet, sillä rakkaus hyväksyy kaiken osaksi ihmiselämän kokemista. Häpeän tunteessa on vähiten voimaa, mutta se ei tarkoita, että häpeä olisi huono tunne – päinvastoin, se on kaiken voiman alku.

Puskemisen maailma edustaa fyysistä puoltasi, ja maallisella matkallasi tämän maailman tunteet opettavat sinua itsestäsi ja ympäristöstäsi. Ne puskevat sinua kohti tasapainoa ja rakkautta.

Voiman maailma edustaa henkistä puoltasi, ja tämän maailman tunteiden ei ole tarkoitus opettaa sinulle siitä, mitä olet jo. Olet luonnollisesti rohkea, neutraali, halukas, hyväksyvä ja ymmärtäväinen. Sinä olet rakkautta. Voiman maailman tunteet paljastavat sinulle, mitkä uskomuksesi vielä estävät sinua olemasta voimakas ja rakastava.

Tikapuiden oppi kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Kun olet alhaalla, sinulla on tarpeita. Saat luvan olla heikko ja pyytää apua.
Kun olet alhaalla, suojele voimaasi ja paranna itseäsi.

Kun olet ylhäällä, sinulla ei ole tarpeita. Saat luvan olla voimakas ja loistaa.
Kun olet ylhäällä, jaa voimaasi ja paranna maailmaa.

❤️ Näe minut – häpeä

Olet uuden “syntymän” alussa, vahvistamassa voimaasi, miettimässä henkisiä rajojasi – näkyvyytesi määrää. Tarvitset kaikkea niitä asioita mitä vauvakin tarvitsee. Olet häpeässä herkkä ja pehmeä, joten sinua pitää suojella kaikelta siltä, miltä vauvaakin suojellaan. Ei suuria ja nopeita muutoksia, ei kovia ääniä eikä kylmiä ihmisiä. Pysy poissa somesta, laita puhelin kiinni. Ole kotona, rakastavien ihmisten parissa, lepää ja vain ole ja nuku. Saat turvaa maadoittavista asioista; luonnossa olosta, rutiineista, ravitsevasta kotiruoasta, hieronnasta ja kosketuksesta.

❤️ Kuule minut – syyllisyys

Ylititkö fyysiset rajasi, alisuoritatko, mistä syyllisyys tuli? Tarvitset vierellesi kannustajia ja tukijoita, joiden kanssa purkaa syyllisyyttä. Teit väärin joko itseäsi tai muita kohtaan, mutta virheistä opitaan, ei hätää. Tarvitset rohkeutta ja vapautta, jotta opit itsenäisyyttä, itsepäisyyttä ja tervettä itsekkyyttä. Sinun pitää ryhdistäytyä ja asettaa selkeät rajat itse itsellesi – kukaan muu ei voi rajojesi paikkaa tietää. Ota oppia uhmaisen lapsen tavasta polkea jalkaa ja sanoa EI! Sano itsellesi ei, kun olet rientämässä taas voimattomana tekemään ja auttamaan. Sano itsellesi KYLLÄ! ja tee sitä, mitä olet aina halunnut tehdä. Opi päästämään irti kaikesta ja kaikista, jotka vievät voimaasi. Muista häpeästä opittu lempeys ja empatia itseäsi kohtaan.

❤️ Tunne minut -apatia

Apatian kuplassa opit kuuntelemaan luotettavimpia suunnannäyttäjiäsi, tunteitasi. Tarvitset samoja asioita kuin häpeässä. Pelkosi on, että jäät yksin, jos et ole kaikessa mukana. Riitätkö, jos et koko ajan osallistu? Ota aikaa ja ole yksin ja rauhassa, mutta älä pelkästään ole, sillä se voi jumittaa. Muista syyllisyydestä opittu vapaus kokeilla rohkeasti rajojesi paikkaa. Olit nuorena äärimmäisen luova, joten ota tuo luovuus taas käyttöösi ja maalaa, piirrä, kuuntele musiikkia, soita, tanssi. Kulje metsissä, haaveile ja näe ihmeitä.

Usko elämän tarjoamiin loputtomiin mahdollisuuksiin uudistua.

❤️ Ole kanssani – suru

Tarvitset hyväksyviä ja ymmärtäviä ihmisiä vierellesi, vain olemaan ja kuuntelemaan kun muodostat surustasi tarinaa. Muistele kiitollisena kaikkea mitä oli ja mikä auttoi tekemään sinusta sen joka olet tänään. Pelkosi on, että sydämesi murtuu surusta etkä uskalla enää rakastaa. Haluat, että muut rakastavat ja tukevat sinua surussasi, jotta sinäkin uskallat taas rakastaa. Itke itkusi ihan loppuun asti, niin kauan kunnes tunnet taas rauhan ja rakkauden.

❤️ Kannusta minua – pelko

Tarvitset tukea ja rohkeuteen kannustavia, inspiroivia esikuvia. Pelkosi on, ettet ole valmis, et osaa vielä, etkä usko itseesi. Tutustu pelkoihisi aivan kuten tutustuit egoosi. Puhu niistä ja tutki niitä mielenkiinnolla. Tuo ne pimeydestä päivänvaloon. Kun pelko on “järjetön”, se paljastaa suurimman voimasi piilopaikan. Se johtaa sinut vapauteen!

❤️ Kehu minua – himo

Samat tarpeet kuin häpeässä ja syyllisyydessä, haluat että sinut nähdään ja kuullaan. Olet himossasi erittäin näkyvä. Valehtelet itsellesi ja muille, kulutat luonnonvaroja, etsit nopeita nautintoja ja suuria elämyksiä. Tämä on sitten kun- elämää, kunnes raja tulee vastaan. Pelkosi on, ettet ole hyvä tai riitä sellaisena kuin olet. Tarvitset kehuja ja huomiota

❤️ Sitoudu minuun – viha

Samat tarpeet kuin apatiassa ja surussa, tarvitset rauhaa ja herkkyyttä tuntea itsesi. Pelkosi on, ettei sinua rakasteta, joten riehut huomionhakuisena rakkautta metsästämässä. Olet vihaisena valheellisen vahva, joten ihmiset pelkäävät sinua. Sinä pelkäät, ettei kukaan ole sinua vahvempi eikä kukaan sinua voi vihalta pelastaa. Rakkaus voi. Tarvitset ja haluat vierellesi sinua voimakkaamman ihmisen, joka uskaltaa pysäyttää sinut ja joka rakkaudella asettaa sinulle rajat ja huutaa: ”Nyt riittää! Rauhoitu ja ota vastuu itsestäsi!” Tätä ihmistä tulet kunnioittamaan lopun elämääsi.

❤️ Innostu kanssani – ylpeys

Tarvitset kaikkea sitä mitä olet tukahduttanut ylpeyden alle. Rajoja, empatiaa, myötätuntoa, tunteiden ymmärrystä, herkistymistä. Neuvoessasi, pärjätessäsi ja auttaessasi muita haluat oikeasti, että joku neuvoisi ja auttaisi sinua kuten sinäkin yrität auttaa muita. Tunnista pelkosi eli egosi. Päästä irti kaikkivoipaisuudestasi. Päästä irti huomion tarpeesta. Päästä irti mielipiteistäsi. Päästä irti omistamisen tarpeesta. Päästä irti oikeassa olemisen tarpeesta. Anna tilaa henkisyydelle. Eikö helpota? Eikö tunnukin kevyeltä? Nyt voit innostua ja innostaa muitakin!

Rohkeus on seuraava taso ja sinne pääsee aina, miltä tunnetasolta vain, kunhan ylittää pelkonsa. Pyydä siis apua, anna muiden tukea ja nostaa sinua voimiisi. Antaudu tunteillesi ja elämällesi – ja voima on aina sinun!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image