Uunituore kaurarieska hemmottelee makunystyröitä

Oi leipä. Leipää voisi kutsua miltei kansallisruoaksemme.

Tämä uunituore rieska on uskomattoman helppo valmistaa ja se on niin herkullinen, että syöt helposti koko pellillisen kerralla. Osalle leivän gluteeni saattaa aiheuttaa harmia erilaisin tavoin aina vatsanväänteistä turvotukseen ja väsymyksestä ihottumiin. Gluteenittoman version valmistat kätevästi vaihtamalla kaurahiutaleet gluteenittomaan kauraan. Kauran ja mantelimaidon lempeä yhdistelmä saa makean makuvivahteen hunajatilkasta. Täytä rieskaviipale lempi leivänpäällisillä ja anna aamiaisen hemmotella makunystyröitä.

KAURARIESKA

(Ohjeesta tulee yksi uunipellillinen tai 2 pyöreää rieskaa)

6 dl kaurahiutaleita

4 dl mantelimaitoa

1 luomu kananmuna

1 rkl hunajaa

1 rkl psylliumia

suolaa

 

VAIHE 1) Lisää kaikki aineet taikinakulhoon ja sekoita sähkövatkaimella huolellisesti. Maista taikinaa ja lisäile suolaa tai hunajaa tarvittaessa.

VAIHE 2) Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 250 asteessa, noin 20 minuuttia, kunnes rieskan pinta on saanut hieman väriä.

3 KORTTIPAKKAA yht. 49€!  
PUOTIIN
close-image