Tämä ihanan keveä pinaattimunakas on vähähiilihydraattinen ja kasvispainotteinen vaihtoehto aamupalaksi. Saat siitä samalla myös hyvän määrän vitamiineja luonnollisessa muodossa, sillä pinaatti sisältää runsaasti K-vitamiinia ja jopa puolet suositellusta saannista foolihappoa. Pinaatissa on myös kaliumia, magnesiumia, seleeniä sekä A-, C- ja B6-vitamiineja. Tässä aamupalassa kananmunan ja pinaatin mieto makuyhdistelmä saa lisäpotkua tuoreesta inkivääristä. Kermainen fetajuusto viimeistelee makujen sinfonian.
PINAATTIMUNAKAS
(Ohjeesta tulee yksi annos)
3 luomu kananmunaa
3 rkl vettä
Noin 2 cm pala tuoretta luomu inkivääriä
Kaksi isoa kourallista tuoretta luomu pinaattia
Pari ruokalusikallista fetajuustoa
Ripaus suolaa
VAIHE 1) Silppua tuore inkivääri ja paloittele fetajuusto. Kuumenna paistinpannu. Riko kananmunat astiaan ja lisää vesi joukkoon, vatkaa munakasmassa sekaisin haarukkaa apuna käyttäen.
VAIHE 2) Lorauta kuumalle paistinpannulle öljyä ja kääntele silputtu inkivääri sekä pinaatinlehdet kevyesti öljytilkassa.
VAIHE 3) Lisää joukkoon vatkatut kananmunat. Anna seoksen jähmettyä kuumalla pannulla siten, että sen reunat alkavat hyytyä. Laske tämän jälkeen lämpötilaa ja anna munakkaan tekeytyä matalalla lämmöllä valmiiksi.
VAIHE 4) Lisää hyytyneen munakkaan päälle fetajuustopalat ja taita valmis munakas lautaselle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.