Kehosi keskellä asuu sisäinen aurinkosi

vieraskyna

Miia Niemelä kirjoittaa värikkään syvällistä ja menevää Miia Merissa – nimistä reissu- ja hyvinvointiblogia, ohjaa joogaa ja seikkailee milloin missäkin päin maailmaa. Intohimona on inspiroida muita elämään korkeinta mahdollista versiota itsestään.

IMG_20161212_203216

Meissä ja meidän ympärillämme liikkuu jatkuvasti energiaa. Jokaisen atomin ydin on energiaa. Ihmiskehossa ja sen ympärillä uskotaan olevan tuhansia ja tuhansia energiakeskuksia eli chakroja. Joogassa ja sen sisartieteessä ayurvedassa keskitytään yleensä seitsemään päächakraan, jotka sijaitsevat linjassa selkärangan kanssa ja kehon tärkeimpien sisäelinten ja umpirauhasten alueella. Chakrat reagoivat ajatuksiin, tunteisiin, elintoimintoihin, verenkiertoon ja hormonaaliseen toimintaan – käytännössä kaikkeen. Kehomme on todella viisas ja herkkä psykofyysinen koneisto, jota meidän aivokapasiteettimme ei riitä huijaamaan.

Alhaalta päin laskettuna kehon kolmas chakra, solar plexus tai toiselta nimeltään manipura chakra, on henkilökohtainen lempparini. Sijainti on ylävatsan alue, ja näin ollen kyseinen energiakeskus on yhteydessä mm. ruuansulatukseen, maksaan, ihoon, älyyn ja vatsaan. Solar plexus on itsetunnon, itsekunnioituksen ja tahdonvoiman koti. Sen ollessa tasapainossa olemme usein elämäniloisia, spontaaneja, esteettömiä, rohkeita ja aikaansaavia. Eri olosuhteet ja elämäntilanteet vaikuttavat kuitekin jatkuvasti tähänkin chakraan, ja toisinaan se saattaa joutua epätasapainoon.

Yoga@Aiko-20

Yliaktiivisena tämä sisäinen tulikeskuksemme voi tehdä meistä liian kunnianhimoisia, manipuloivia, ylikriittisiä ja työnarkomaaneja. Emme ehkä koe olevamme tarpeeksi hyviä ja arvostettavia, jolloin kompensoimme tunnettamme jatkuvalla suorittamisella. Solar plexuksen ollessa aliaktiivinen voimme muuttua eristäytyneiksi, masentuneiksi ja oman talenttimme ja itsetuntomme suhteen heikoiksi ja “luovuttaneiksi”. Epätasapainossa tällä chakralla toimii niin sanotusti “kaikki tai ei mitään” – mentaliteetti. Joko haluamme välttämättä olla parhaita ja menestyneitä, tai sitten olemme menettäneet kiinnostuksemme ihan kaikkeen. Kultainen tasapainon keskitie olisi tietenkin se kaikista ihanteellisin olotila meille jokaiselle.

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi solar plexus vastaa itsekurista, itsevarmuudesta, rohkeudesta ja oman persoonallisuutemme lämmöstä. Se on kuin sisäinen aurinkomme, joka tasapainossa ollessaan antaa energiaa haasteiden kohtaamiseen ja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Meissä jokaisessa on tämä aurinko. Sen elementti on tuli, väri keltainen ja ääni “ram”. Siihen saa tuntumaa, eloa ja tasapainoa keskivartaloa aktivoivalla treenillä (joogan asanoista esimerkiksi dhanurasana ja virabhadrasana 1 & 2) ja terveellisellä ja onnellisella ravitsemuksella. Myös meditoidessa voi aktivoida solar plexusta keskittämällä hengityksen ja ajatukset ylävatsan alueelle, ja ajattelemalla keltaista pyörivää energiapalloa. Jokainen meistä tuntee itsensä parhaiten, ja kun oma olo ei tunnu hyvältä ja tasapainoiselta, löytyy vastaus yleensä meistä itsestämme. Kun kehoa malttaa kuunnella, kunnioittaa ja arvostaa, se kyllä kertoo meille missä mennään ja mitä kannattaa tehdä.

Yoga@Aiko-19

Tunne sisäinen palosi. Anna tämän intohimoisen energian säteillä lävitsesi ja valaista kaiken ympärilläsi. Antaudu ja sula sen lämpöön. Tästä chakrasta löydät yhteyden loputtomaan potentiaaliisi – kunnioita sitä ja anna sen viedä sinua eteenpäin. Sinulla on voima valita ja saavuttaa hienoja asioita elämääsi. Solar plexus on tämän voiman ydin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image