Syksyinen superherkku! Maidoton puolukkajäätelö

juulia_blogi

Puolukoita löytyy metsästä vielä, joten nyt kannattaa käydä keräämässä viimeiset superfoodit talteen ennen talvea! Testasin puolukkasadon kunniaksi maidotonta puolukkajäätelöä, jonka maku oli mielestäni aivan ihana. Tarvitset vain pakastimen ja riittävän tehokkaan blenderin, niin tämä herkkujäätelö on hetkessä valmis!

Puolukka on herkullinen luonnon antibiootti, jonka terveysvaikutuksista olen kirjoittanut aiemmin täällä. Tätä herkkua voi syödä siis hyvällä omallatunnolla vaikka vähän reilummin 🙂 Jäätelön pohjana käytin luomubanaaneja (pakastettuna), joista saadaan jäätelöön ihanan kermainen koostumus. Jos et jostain syystä ole puolukan ystävä,voit korvata sen hyvin myös muilla marjoilla. Jäätelö on maidoton, eikä se sisällä lisättyä sokeria (ellet niin halua). Jos siedät maitotuotteita, voit käyttää hyvin myös perinteistä kermaa. Kaurakerman voi korvata myös muilla maidottomilla vaihtoehdoilla kuten soija- tai kookoskermalla.

jade

Maidoton puolukkajäätelö

3 luomubanaania (pakastettuna)

3 dl puolukoita (pakastettuna)

2,5 dl kaurakermaa

Kuori, sekä pilko banaani ja laita ne pakastimeen. Kun banaanit on jäätyneet, laita ne mahdollisimman tehokkaaseen blenderiin ja lisää joukkoon pakastepuolukat sekä kaurakerma. Sekoita ainekset blenderillä jäätelöksi. Maista ja lisää halutessasi hunajaa, vaniljasokeria tai agavesiirappia tuomaan makeutta. Tarjoa herkku heti, saksanpähkinärouheen ja puolukoiden kera.

Vinkki! Jätskihimon iskiessä on harvoin aikaa odotella banaanien jäätymistä. Pakastimessa kannattaakin pitää aina varalta muutama pakastettu banaani, niin saat jäätelön tehtyä itsellesi muutamassa minuutissa 🙂