Pelasta puolukat pakastimen perukoilta – Marjapuuron makuinen smoothie koukuttaa

Puolukan syöminen muutoin kuin ruoan lisukkeena survoksena tai hillona on ollut minulle aina hankalaa, koska sopivia tapoja on ollut vaikeaa keksiä. Aloitin juuri kehon hiivaa häätävän kuurin ja koska puolukka on tehokas hiivan tappaja, halusin lisätä sitä reilusti ruokavaliooni. Testasin sitä ensimmäistä kertaa smoothiessa ja tulos oli hiukan marjapuuromainen maku, joka ainakin minut onnistui koukuttamaan.

puolukka

Puolukka on erittäin tehokas luonnon antibiootti, joka tappaa tehokkaasti bakteereja. Se estää haitallisten bakteerien kiinnittymistä suoliston seinämiin ja tehoaa erityisen hyvin virtsatietulehduksiin tuhoamalla virtsatien ja virtsarakon bakteereja. Se on tehokas hiivan häätäjä, koska se luo epäedulliset olosuhteet elimistön hiivakasvustolle. Joidenkin tutkimusten mukaan puolukka olisi terveysvaikutuksiltaan tehokkain marjamme. Sen tehon uskotaan perustuvan sen sisältämiin antioksidantteihin. Puolukka sisältää runsaasti hyvää kuitua, sekä alfalinoleenihappoa ja linoleenihappoa, jotka ovat ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja. Välttämättömiksi niitä kutsutaan koska ne ovat ihmisen hyvinvoinnille välttämättömiä, mutta elimistömme ei kykene valmistamaan niitä itse. Eli niitä tulee saada ravinnosta.

Alfalinoleenihappo on omega-3 rasvahappojen esiaste, joka toimii myös eikosanoidien lähtöaineena. Eikosanoidit on hormonin kaltaisia yhdisteitä, joilla on tehtäviä verenkiertoelimistön, sekä ruoansulatuskanavan alueella. Ne vähentävät elimistössämme myös tulehdusprosesseja ja ovat siten erityisen tärkeitä erilaisista tulehduksellisista sairauksista tai kehon tulehdustiloista kärsiville henkilölle. Linolihappo on myöskin ihmiselle välttämätön, ruoasta saatava omega-6 sarjan rasvahappo. Siitä muodostuu elimistössä arakidonihappoa, joka on myöskin eikosanoidien esiaste. Linolihappo ns. ihon rasvahappo. Sen puute voi aiheuttaa ihon kuivumista ja hilseilyä.

Eli ei kun puolukkaa, niin pöpöt ja tulehdukset pysyy poissa 🙂 Siemenien ja pähkinöiden vuoksi energiamäärä tässä smoothiessa on suhteellisen suuri, joten voit hyvin korvata tällä yhden päivän aterioista. Täydellinen aloitus aamulle – antaa taatusti hyvää energiaa koko päiväksi!

Vinkki! Virtsatietulehdusten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn kannattaa testata myös kuivatuista puolukanlehdistä valmistettua hauduketta.

IMG_5521

Maidoton puolukkasmoothie

4 dl vettä

100–200 g puolukoita tai/ja 1-2 rkl puolukkajauhetta

100 g mansikoita

2 rkl hampunsiemeniä

1 rkl hasselpähkinöitä

2 rkl manteleita

1–2 tl psylliumia

¼–1/2 tl vaniljajauhetta

¼ tl lesitiiniä (tuo samettisen koostumuksen, ei välttämätön)

1–3 rkl MCT öljyä (ei välttämätön)

Laita kaikki aineksen blenderiin ja sekoita anna pyöriä jonkin aikaa, jotta kaikki ainekset sekoittuu hyvin (siten, että siemenet ja pähkinätkin maitoontuu). Anna seistä n. 5 –10 min. jotta psyllium turpoaa. Tarkista maku ja nauti. Jos haluat smoothieen lisää makeutta, voit lisästä joukkoon pienen palan banaania tai 1 tl lucumajauhetta/hunajaa.

Vinkki! Koska smoothie sisältää runsaskuituituista psylliumia, kannattaa sen jälkeen juoda aina iso lasillinen vettä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image