Yhdellä vitamiinilla helpotusta väsymykseen, muistihäiriöihin ja keskittymisongelmiin

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy.


Kaipaisitko piristystä väsymykseen ja uupumukseen tai tukea vastustuskyvylle ja keskittymiseen? Ratkaisu voisi olla B12-vitamiini, joka edistää normaalia aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa ja psykologisia toimintoja. Sillä on myös tärkeä tehtävä veren puna- ja valkosolujen muodostuksessa sekä hermovaurioiden korjaamisessa.

B12-vitamiinilisä on tarpeen varsinkin kasvissyöjille ja ikääntyneille

B12-vitamiinin tarve korostuu yleensä erilaisissa sairauksissa, mutta erityisesti vegaaneille se on tärkeä ravintolisä, koska vitamiinin lähteitä ovat pääosin eläinkunnan tuotteet, kuten maitotuotteet, liha, kala, maksa ja munuaiset. Idut, merilevät ja tempeh sisältävät B12-vitamiinia muistuttavia rakenteita, mutta niillä ei ole samaa aktiivisuutta.

Raskaus ja imetys sekä laihdutuskuuri lisäävät B12-vitamiinin tarvetta, mutta puutostilan voi aiheuttaa myös mm. yksipuolinen ruokavalio, stressi, imeytymishäiriöt ja keliakia. B12-vitamiinin puutosta on todettu erityisesti yli 65-vuotiailla, ja koska ikääntyessä vitamiinin imeytyminen kehossa heikkenee, vitamiinin annostusta kannattaa kasvattaa.

Ongelmallisinta B12-vitamiinin vajaus on aivokudoksessa, jonne suurimolekyylisen vitamiinin pääseminen on vaikeaa – varsinkin ikääntyneillä ja joissakin vaikeissa sairaustiloissa. Vaikka veren B12-vitamiinitaso olisi veriarvojen mukaan normaalitasolla, aivokudoksen arvot voivat olla hyvin matalat. Tällöin hyvistä veriarvotasoista huolimatta B12-vitamiinia tarvitaan lisää.

Pienikin B12-vitamiinin puutos voi vaikuttaa muistiin ja mieleen

Jo vähäinen B12-vitamiinin puutostila voi aiheuttaa muistihäiriöitä ja masennusta sekä pahentaa muista syistä johtuvan dementian oireita. Joidenkin tutkimusten mukaan B12-vitamiinin vajaus voi jo noin vuodessa johtaa pysyvään muistihäiriöön. Lisäksi vitamiinin puutoksesta voi seurata esimerkiksi anemiaa, psyykkisiä häiriöitä, väsymystä, ruokahaluttomuutta ja keskittymisvaikeuksia.

Tutkimusten mukaan useat ihmiset reagoivat dramaattisen selvästi B12-pistoksiin, mutta vitamiinitasoja voi korjata myös kotona. Ruokavaliosta vitamiini voi imeytyä heikosti ja vain pieninä määrinä, mutta nestemäisenä lisäravinteena vitamiini imeytyy paremmin ja aloittaa imeytymisen jo suun limakalvoilta.

biomed_b12-vitamiini

Biomedin B12-vitamiinitipat ovat markkinoiden tehokkaimmin suun kautta imeytyvä B12-vitamiinivalmiste. Aktiivinen-B12 on nestemäinen ravintolisä, joka sisältää B12-vitamiinia (metyylilkobalamiinia ja adenosyylikobalamiinia) metabolisesti aktiivisessa muodossa. Ravintolisän biosaatavuus on erittäin hyvä, ja Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA onkin luokitellut tämän yhdistelmän nestemäisessä muodossa tehokkaimmaksi mahdolliseksi suun kautta nautittavaksi B12-vitamiinin lähteeksi.

Lähteet: Biomed, Fytonomi Birgit Stenroos, terveysinfo.fi, terveyskirjat.fi


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image