5 yllättävää syötävää pihakukkaa – Syö kurtturuusu ennen kuin hävität sen!

Tiesitkö, että moni tuttu kukka on syötävä – ja vieläpä ilmaista herkkuruokaa. Tässä viisi miltei kaikille tuttua kukkaa, jotka kannattaa kerätä parempiin suihin:

1. Syreeni

Syreenin kukat sopivat sellaisenaan tai kuivattuna etenkin suklaajälkiruokiin, mutta toimivat hyvin myös salaateissa ja kalaruokien kanssa.

2. Kurtturuusu

Ruusun terälehdet sopivat salaatteihin ja marjajälkiruokiin – erityisesti mansikan kanssa. Korvaa vaniljakastikkeen vanilja kurtturuusun terälehdillä tai sujauta sitä hilloihin. Kurtturuusu on määrätty hävitettäväksi tonteilta 2022 mennessä – sitä ennen kannattaa herkutella sillä!

3. Takiainen

Takiaisen vartta voi käyttää valkoisen parsan tavoin. Käytä toisen vuoden kasvin varret enne kukintaa ja hyvin kuorittuna. Kaitetyn varren maku on miellyttävä ja hienostunut. Sopii myös esim. sosekeiton raaka-aineeksi.

Background from white daisy flower, closeup shot.

4. Päivänkakkara

Sujauta esimerkiksi lihakeiton sekaan päivänkakkaran kukkia ja lehtiä. Lehdissä on kurkkua ja jopa lakritsaa muistuttava maku.

5. Pukinparta

Jopa makean eikä lainkaan kitkerän pukinparran nuoret lehdet toimivat hyvin salaateissa. Kukkaversot ja -nuput voit tarjoilla parsan tavoin.

500 sivua reseptejä kukista ja muista villiyrteistä löydät Sami Tallberg: Villiyrtti-keittokirjasta, joka löytyy nyt myös Hidasta elämää -puodista:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image