Avautumisuskallus ja tuoreesti näkemisen taito

PEKKA_BLOGI

Mikä estää liukumasta sujuvasti U-käyrän vasenta laitaa alaspäin? Miksi hukkaamme itsemme sokeaan saman vanhan toistamiseen, emmekä näe tilanteita tuoreesti sellaisina kuin ne ovat? Miksi downloading eli automaatiolla tilanteisiin meneminen on niin yleistä?

Sisäinen työ, itsen johtaminen, hereillä olo – miksi sitä haluaakaan kutsua – on kovaa työtä. Vastassa on kolme vihollista, sisältä nousevaa vastustuksen ääntä: tuomitsemisen ääni, kyynisyyden ääni ja pelon ääni.

3 vihollista

Tuomitsemisen, tai arvostelun, ääni blokkaa mielen avautumisen. Jos mieli ei avaudu uusille mahdollisuuksille, näkemään vaihtoehtoja ja leikkimään niillä, hiipuu matka syvempiin kerroksiin ja automaatiovalinta lisää sitä samaa -polulla alkaa näyttää luonnolliselta. Kuinka usein olet kuullut lauseen “ei ole muuta vaihtoehtoa”? Miksi mielen avaaminen on vaikeaa? Siinä täytyy mennä epämukavalle ja epävarmalle alueelle, myöntää ettei tiedä kaikkea, kohdata vastustuksen seinä nimeltä meillä on aina tehty näin.

Kyynisyyden ääni blokkaa sydämen avautumisen. Kyynisyys etäännyttää tilanteen herättämistä tunteista, tekee empatian mahdottomaksi, toisen auttamisesta noloa, kuuntelemisesta vaikeaa. Mikään ei innosta ja kosketa sydäntä, mihinkään ei pysty suhtautumaan lapsenomaisella innostuksella. Miksi sydämen avaaminen on vaikeaa? Siinä täytyy kohdata oma haavoittuvuutensa ja myöntää tarvitsevansa toisia.

Pelon ääni blokkaa tahdon avautumisen. Jos tahto uudelle ei avaudu, on mahdotonta luopua vanhasta. Tässä yhteydessä vanha voi merkitä monenlaisia asioita; sitä mitä minulla on, sitä mitä minä olen. Usein pelon tunne ilmenee taloudellisen turvallisuuden menettämisen pelkona, hyljeksityksi tulemisen pelkona, kuoleman pelkona. Miksi tahdon avaaminen on vaikeaa? Luopumisen on tapahduttava ennen kuin uuden tuleminen on näkyvissä. Uuden tulo on aina epävarmaa ja tapahtuu viiveellä, jos ylipäätään tapahtuu. On pelottavaa luopua vanhasta ja heittäytyä tyhjän päälle, ja silti vain sillä tavalla kuljetaan neulansilmän läpi ja löydetään jotain todella uutta.

https://youtu.be/2qBKYNkotj0

Kuulen näitä ääniä päivittäin sisälläni, työn ja arjen tilanteissa. Puhuvatko nämä äänet sinullekin? Millaisia tarinoita ne kertovat? Miten muutat sisäiset tarinasi hidasteista vauhdittajiksi? Millaisia avautumisuskalluksen mahdollisuuksia haluat avata omaan mieleesi? Miten opit näkemään tilanteet tuoreesti, sellaisena kuin ne ovat?

– terveisin Pexi

PS. Popup-Onnivaattori on jatkuvasti valmiina pompahtamaan esiin. Varaa ilmainen coaching-aika.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image