5 + 1 vinkkiä erilaiseen matkaan Berliinissä

Berliini on yksi tämän hetken trendikkäimpiä kaupunkimatkakohteita Euroopassa. Suomesta tähän värikkään lähihistorian sävyttämään kaupunkiin matkailijoita vetää lyhyt lentomatka, moneen suurkaupunkiin verrattuna vielä kohtuullinen hintataso, sekä monipuolinen ravintolatarjonta, josta suosikkinsa löytävät niin vegaanit kuin fine diningin ystävät.

Berliini myös tarjoaa tekemistä ja nähtävää liki jokaiselle: upeita museoita ja taidenäyttelyitä laidasta laitaan, aamuun asti jatkuvia teknobileitä, värikästä katutaidetta, historian havinaa, boheemeja baareja, rönsyileviä kirpputoreja ja sliipattuja ostoskeskuksia… Tässä 5 + 1 poimintaa hieman erilaiseen matkaan Berliinissä, Hidasta elämää -sivuston hengessä!

1. Made in Berlin Vintage / Pick n Weight Mitte

Osoite: Alte Schönhauser Straße 30
Monet, varsinkin nuoret, tulevat Berliiniin etsimään inspiraatiota pukeutumiseen ja tyyliasioihin, sillä varsinkin tietyt Itä-Berliinin alueet ovat trendikkäitä ja hyviä yksilöllisestä pukeutumisesta kiinnostuneiden bongaamiseen. Omaperäisistä vaatteista kiinnostuneiden kannattaa suunnata tähän vintage- ja kierrätysvaatteita myyvään liikkeeseen, joka on liki lattiasta kattoon asti täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaatteita. Kaikki tuotteet on hinnoiteltu kilohinnoin, jonka saa selville vaatteisiin kiinnitetyistä värikoodatuista lapuista. Myynnissä on naisten ja miesten vaatteita, kenkiä sekä laukkuja, hattuja ja muita asusteita. Ketjulla on useita muitakin myymälöitä eri puolilla Berliiniä.

2. Michelberger – Luomuruokaa yhteisöllisesti

Osoite: Warschauer Straße 39–40
Yksi Berliinin tunnetuimmista nähtävyyksistä on East Side Gallery, värikkäin graffitein koristeltu pala vanhaa Berliinin muuria. Aivan sen lähistöllä sijaitsee Michelberger-hotellin yhteydessä toimiva samanniminen ravintola, joka tarjoaa aamiaista, lounasta ja päivällistä. Ravintolan raaka-aineet ovat luomua ja kausituotteita, jotka mahdollisuuksien mukaan ovat myös lähituotantoa ja/tai kerätty, saalistettu tai viljelty kestävällä tavalla Berliiniä ympäröivän Brandenburgin osavaltion alueella. Ruokailu täällä on yhteisöllinen kokemus: annokset tilataan tapas-tyyliin seurueen kesken jaettavaksi. Keittiöllä on rento, hieman fine dining -suuntainen ote ruokaan, tarjolla on kekseliästä ja kokeilevaa syötävää. Pitkien pöytien ääreen mahtuu suurempikin seurue. Päivällisaikaan voi olla hyvä idea tehdä varaus, sillä ravintola on juuri nyt kovin trendikäs.

3. Belladonna Berlin Store

Osoite: Bergmannstraße 107
Saksalaiset luonnonkosmetiikkamerkit kuten Weleda olivat maailman ensimmäisiä ekokosmetiikan valmistajia. Näitä vanhoja klassikkobrändejä sekä lukemattomia muita (osin myös sellaisia, joita Suomen markkinoilla ei edes ole myynnissä) on tarjolla Belladonnassa, joka on Berliinin vanhin ainoastaan luonnonkosmetiikkaa ja muita ekologisia kauneuden- ja ihonhoitotuotteita myyvä liike – se on ollut toiminnassa jo yli 30 vuoden ajan. Myymälässä (ja myös verkkokaupassa) on laaja valikoima esimerkiksi Dr. Hauschkan meikkejä, ekologisia hiusten- ja vartalonhoitotuotteita, luonnollisia hajuvesiä sekä mm. myös erityisesti miesten ihonhoitoon keskittynyt osasto.

4. Friedrichshainin lauantaitori

Osoite: Boxhagener Platz
Berliinissä on paljon erilaisia, eri päivinä avoinna olevia toreja eri puolilla kaupunkia. Tunnetuimpia lienevät Mauerparkin kirpputori ja Kreuzbergin ruokatorit. Monien suosiossa olevassa Friedrichshainin kaupunginosassa sijaitseva Boxhagener Platz täyttyy lauantaisin pienistä kojuista, joista voi löytää melkein kaikkea: vihanneksia ja hedelmiä, syötävää ja juotavaa, taidetta ja vanhoja kirjoja, käsitöitä ja koruja, kukkia ja etnisiä herkkuja… Torille on ihana tulla vaikka vain haistelemaan tunnelmaa ja ihmettelemään ja ihailemaan kaikkea mitä onkaan tarjolla. Kyseessä on itäisen Berliinin vanhin ja suurin ruokatori (perustettu vuonna 1905). Sunnuntaisin samalla paikalla pidetään kirpputoria. Boxhagener Platzin lähistölle pääsee esimerkiksi raitiovaunuilla 10 ja 21.

5. Pizzeria Simela

Osoite: Koppenplatz 1 ja Kantstraße 146
Moni suomalainen on suuri pizzan ystävä, mutta monelle pizzapohjan viljat myös aiheuttavat turvotusta ja vatsanväänteitä. Viljayliherkkien ja keliaakikkojen (ja toki myös muiden pizzan ystävien) kannattaa suunnata Simelaan, jonka luonnollisesti gluteeniton pizzapohja tehdään tattarijauhosta. Superohut ja rapea pohja muistuttaa tumman värinsä ansiosta etäisesti ruista, mutta on maultaan esimerkiksi riisijauhoista tehtyyn pohjaan verrattuna paljon täyteläisempi ja monipuolisempi. Jos vatsasi kestää vehnää, kokeile spelttivehnästä tehtyä pizzapohjaa! Tarjolla on toki kolmantena vaihtoehtona myös perinteinen vehnäjauhopohja. Listalta löytyy myös mm. pasta-annoksia ja flammkucheneita, joita on saatavana myös gluteenittomana. Ravintolalla on kaksi toimipistettä eri puolilla kaupunkia.

+1: Vegaaninen ruokakauppa Veganz

Osoite: Warschauer Straße 33
Miltä näyttää vain vegaanisia tuotteita myyvä supermarket? Sen voi käydä katsastamassa tässä Veganz-ruokakaupan myymälässä osoitteessa Warschauer Straße 33. Kaupan yläkerrassa on myös vegaanista ruokaa tarjoava The Bowl -ravintola. Veganzilla on kaksi muuta liikettä eri puolilla Berliiniä.


Jos olet suunnittelemassa matkaa Berliiniin, voit tutustua lento- ja majoitustarjontaan tästä.

Lue myös: 5 vinkkiä: missä syödä ja juoda Berliinissä

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image