5 vinkkiä: missä syödä ja juoda Berliinissä

Kun puhutaan Saksasta ruokamielessä, monelle nousee ehkä ensimmäisenä mieleen makkarat, hapankaali ja olut, kenties konditoriatuotteet tai vaikka döner. Berliinistä löytää toki näitäkin, mutta myös paljon muuta, esimerkiksi trendikkäitä mehu- ja smoothiebaareja ja terveellisyyteen ja luomuun panostavia ravintoloita. Kaupungissa on myös paljon kasvissyöjille ja vegaaneille soveltuvaa ruokatarjontaa.

Superfoods & Organic Liquids

Osoite: Weinbergsweg 23
Nimensä mukaisesti Superfoods & Organic Liquids tarjoaa erilaisia luomumehuja ja -kahvia, smoothieita ja açai-kulhoja, ruokaisia salaatteja ja kvinoakulhoja, myös mukaan otettavaksi. Lähes kaikki kahvilan annokset ovat gluteenittomia, maidottomia eivätkä sisällä lisättyä sokeria. Gluteenittomat pannukakut ja leivät ovat erityisen maukkaita! Viikonloppuaamuisin aamiaisella saattaa olla ruuhkaa. Kahvila on äskettäin avannut toisen toimipisteen Charlottenburgin kaupunginosaan (Schlüterstraße 37).

Buchkantine

Osoite: Dortmunder Straße 1
Bistro, joka on myös kirjakauppa – vaiko kirjakauppa, joka on myös bistro? Oli miten päin vain, Buchkantinen tiloista löytää kirjoja, postikortteja ja muuta kirjakauppaan kuuluvaa, mutta myös monipuolisesti aamiaista, lounasta sekä tietenkin ihan vain kahvia ja kakkuja. Ruokalistalta löytyy salaatteja, burgereita, flammkuchenia… Vegaanit huomioitu.

The Juicery

Osoite: Eberswalde Straße 2
Aivan Mauerparkin suositun kirpputorin lähistöllä sijaitseva The Juicery on jokaiselle smoothieiden, mehujen ja mehushottien ystävälle aivan ehdoton vierailukohde. Kylmäpuristettujen mehujen ja superfood-smoothieiden raaka-aineet ovat vähintään luomua, mutta mahdollisuuksien mukaan myös lähiruokaa, Demeter-laatua tai muuten erityisellä huolella kerättyjä ja valittuja. Hyvä valikoima maukkaita smoothieita ja mehuja, jotka valmistetaan silmiesi edessä. Ympäristöystävällisyyteen erityistä huomiota kiinnittävä The Juicery välttää ylimääräisten pakkausten ja muovin käyttöä (muovilta näyttävät mehu- ja smoothiekupit eivät ole muovia), ja smoothieihin käytettävä vesi on energisoitua.

Dean & David

Osoite: useita toimipisteitä
Dean & David on alun perin Münchenissä perustettu pikaruokaketju, jonka liikkeitä löytyy paitsi eri puolilta Berliiniä, myös eri puolilla Saksaa sekä myös Itävallassa ja Sveitsissä. Erityisesti raaka-aineiden tuoreuteen panostavasta Dean & Davidista saa pykälän verran terveellisempää pikaruokaa kohtuulliseen hintaan. Tarjolla on keittoja, curryja, salaatteja, lämpimiä kulhoja, leipiä, chia-kulhoja, mehuja ja smoothieita. Take away -mahdollisuus, tai sitten voit ruokailla paikan päällä.

Daluma

Osoite: Weinbergsweg 3
Lähes Superfoods & Organic Liquids -kahvilaa vastapäätä sijaitseva Daluma tarjoaa modernin minimalistisissa tiloissaan luomulaatuisia smoothieita ja kylmäpuristettuja mehuja, açai-kulhoja, salaatteja, keittoja ja tietenkin myös kahvia. Aamiaiseksi voit valita joko yhden ruokalajin kulhon, tai annoksen, jossa on vähän kaikkea chia-vanukkaasta kookosjugurttiin ja probioottiseen mysliin. Myös take-away-mahdollisuus. Lisäksi tarjolla on mehupaastopaketteja. Hauskana yksityiskohtana sisustuksessa seinällä olevat vihreät sulat.


Lue myös: 5 + 1 vinkkiä erilaiseen matkaan Berliinissä

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image